HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Az Aranyszemek Lakatos Viktorkánál

betűméret csökkentése betűméret növelése
 
2017 Július 02    Forrás: RomNet-Hidvégi-B. Attilagaléria megtekintése


Ez a cikk archív

Szívszorító érzés volt látni az agyhártyagyulladása miatt kezének ujjait és mindkét lábát elvesztett hároméves kisfiú csillogó szemeit, amikor kedvenc zenekara, az Aranyszemek meglátogatta őt a Heim Pál Gyermekkórházban, és elénekelték neki kedvenc számát.

Hirdetmény

A Dikh Tv eddig is figyelemmel kísérte a súlyos betegségen átesett kisfiú sorsát, és ezúttal most arra vállalkozott, hogy elvigye kedvenc autentikus cigányzenét játszó sikercsapatát, az Aranyszemek zenekart a gyógyuló Lakatos Viktorkának a Heim Pál Gyermekkórházba. Viktorka amputációs sebei szépen gyógyulnak, így július közepén kikerülhet a kórházból. Az Aranyszemek tagjai, Dani, Zoli és Cseppo egy nagy doboz csokoládéval érkeztek a kisfiúhoz szombat délután, és a kórház udvarán egy kis énekkel is kedveskedtek neki. A kisfiú csillogó szemeit és örömét látva a Dikh Tv munkatársainak is könnybe lábadt a szeme, mert szívszorító volt látni azt, hogy Viktorka nagy örömében táncolni szeretett volna. Kérjük Istent, segítse ennek a gyermeknek a mielőbbi felépülését, és a család sorsának rendeződését!

 

Köszönjük az Aranyszemek közreműködését, és azoknak a romáknak és nem romákat egyaránt, akik Kanadától Anglián át Magyarország legkülönbözőbb részeiről is felajánlották segítségüket, bátorító és támogató üzenet küldtek, imádkoztak a végtagjait elveszített gyermek felgyógyulásáért!

 

Lakatos Viktorka melletti szolidaritás és a segíteni akaró szándék egy eddig példátlan összefogásra ösztönözte az embereket. Romákat és nem romákat egyaránt. Kanadától Anglián át Magyarország legkülönbözőbb részeiről is érkezett felajánlás, bátorító és támogató üzenet, segítség a család számára.

 

 

A Dikh Tv az első perctől támogatta és segítette a bajba került családot. A Dikh Tv vezetője, Balogh Elek közbenjárására Juhász Lajosné, Pesterzsébet alpolgármestere ígéretet tett arra, hogy bár az önkormányzat a család korábbi szociális bérlakás iránti kérelmét elutasította, a megváltozott körülményekre tekintettel mégis lakást kaphatnak. Balogh Elekkel történt telefonbeszélgetés során az alpolgármester azt mondta, csütörtökön, július 6-án dönt a kerületi önkormányzat képviselőtestület a kérelemről, és a remény szerint egy olyan, az önkormányzat tulajdonában lévő lakást kaphatnak, amely megfelelő lakhatási körülményt biztosítana a végtagok nélkül gyógyuló kisfiúnak és családjának, ha kikerülhet a kórházból.

 

Lakatos Viktorka amputációs sebei szépen gyógyulnak, így július közepén kikerülhet a kórházból. Bízunk abban, hogy lesz hova hazatérnie, és nem a családok átmeneti otthonában, a 7 négyzetméteres szobába kell visszamennie.

 

A Facebbokon korábban közzétett videót látva egy budapesti vállalkozó is jelentkezett, aki felajánlotta, hogy amennyiben az önkormányzat biztosítja a szociális lakást, saját költségén teljes körűen felújítja és akadálymentesíti azt. Horváth Elemér az agyhártyagyulladásos kisfiú szüleinek a Dikh Tv-ben tette meg felajánlását, és egy általa átadott összeggel is támogatta a családot.

 

Zsiga Ottó, a Dikh Tv, Kökény Attila énekes és a RomNet más szervezetek és személyek közreműködésével egy jótékonysági koncertet tervez, amelynek teljes bevételét a kisfiú rehabilitációs gyógykezelésére, és a család lakhatási körülményeinek megoldására ajánlanak fel. Támogatását és segítségét ajánlotta fel a kisfiúnak Mága Zoltán hegedűművész is.

 

 

A 27 éves édesapa és a kisfiú édesanyja a RomNet-en keresztül is köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik segítséget nyújtottak számukra.

 

A család közeli hozzátartozójuk nevére: Csehné Horváth Andrea névre gyűjtött támogatást. Aki segíteni tud, az itt is megteheti:

 

Bankszámlaszám: OTP Bank: -11773205-00340856.

Külföldi utalás esetén: HU40 1177 3205 0034 0856 00000000.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Február   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Már kamasz lenne a Tatárszentgyörgyön meggyilkolt kisfiú

  • Roma hősök – Szimpózium, kötetbemutató és kiállítás Budapesten

  • A romagyilkosságok áldozataira emlékeztek Tatárszentgyörgyön

  • Emléktáblát avattak a romagyilkosságok áldozatainak

  • Romagyilkosságok - Az áldozatokra emlékeztek Budapesten a tizedik évfordulónCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt