2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A rászorulók támogatására szólítja fel a 100 leggazdagabb magyart Mága Zoltán
2017. 02. 10. 00:00

Idén is meghirdette téli tüzelős jótékonysági akcióját Mága Zoltán hegedűművész, de néhány óra alatt olyan mértékű igény mutatkozott, hogy felkérte a 100 leggazdagabbat, segítsék karitatív misszióját.

Mága Zoltán a múlt évben számos karitatív misszió keretében segítette a rászorulókat. Tavaly nyáron a Hangok és harangok jótékonysági fesztivál keretében több mint tízezer magyarországi és határon túli hátrányos helyzetű, főként roma származású gyermeknek juttatott el cipőket, iskolatáskákat és tanszereket, hogy megkönnyítse az iskolakezdést. A több mint 100 millió forint értékben jótékonykodó missziója keretében kórházaknak és közösségeknek is sok millió forintos támogatást biztosított.

 

A Prima Primissima-díjas hegedűművész február a Floridában tartott koncertsorozata közben hirdette meg a „Meleget az otthonokba” jelszóval téli karitatív akcióját. Közösségi oldalán azt írta: „Külföldi tartózkodásom alatt sem feledkezem meg azokról a rászorulókról, akiknek az életét a rendkívül hideg téli napok és esték nehezítik, ezért idén is elindítom a téli tüzelőt biztosító jótékonysági akciómat! Szeretnék egy kis meleget juttatni a fagyos napokon az otthonokba, ezért olyan rászoruló nagycsaládosok és nyugdíjasok jelentkezését várjuk, akiknek gondot okoz a téli tüzelő biztosítása. A floridai koncertturném bevételéből, valamint mecénás barátaim támogatásával mintegy 1000 családnak szeretnék tűzifát biztosítani, remélve, segíteni tudok gondjaik enyhítésében”.

https://www.facebook.com/MagaZoltanHegedumuvesz/photos/a.198304686860653.52358.164762586881530/1445022585522184/?type=3&theater

 

A felhívása futótűzként terjed az interneten és a Facebook közösségi oldalon. Alig egy nap alatt több mint 8000-en osztották meg a bejegyzést, és több mint 23 ezren kedvelték. Közel 6000 bejegyzésben több tízezer ember számára kértek segítséget, és e-mail üzenetben is sok ezer segítségkérés érkezett.

 

Mága Zoltán csütörtökön, külföldi turnéjáról hazatérve újabb bejegyzést tett közzé, amelyben eddig példátlan felhívást tett az ország 100 leggazdagabb embere felé. A hegedűművész azt írta:

 

„Figyelem!

Kedves Ismerőseim, Barátaim!

Néhány óra alatt olyan mértékű igény mutatkozott a "Meleget az otthonokba" jelszóval indított kampányban a téli tüzelő igénylésére, hogy azt saját erőmből és mecénás barátaim segítségével sem tudom megoldani. Már eddig mintegy tízezer igénylés érkezett kisgyermekeket nevelő családoktól, kisnyugdíjasoktól, közösségektől az ország legkülönbözőbb részeiből. Be kell látnom, ekkora igényt igazságosan, maradéktalanul teljesíteni nem tudok, mert meghaladja lehetőségeimet. Az általam vállalt családokhoz természetesen mielőbb eljuttatjuk a téli tüzelőt, a kiválasztást munkatársaim már megkezdték. Ahhoz viszont, hogyha mindenkinek nem is, de a segítséget kérők zömének legalább egy-két hétig, a tartós hideg végééig tüzelőt tudjunk biztosítani, sokkal szélesebb összefogásra van szükség.
Mindezek fényében arra az elhatározásra jutottam, felkérem a 100 leggazdagabb magyar összesítésében szereplő polgártársaimat, a felebaráti szeretet jegyében, közös összefogással nyújtsunk azonnali segítséget azoknak, akik nélkülöznek, hogy a jó szándék és a jó szó mellett egy kis meleget is juttassunk az otthonokba.
Meggyőződésem, ez a nemes cselekedet nemcsak konkrét segítséget, hanem reményt és hitet is ad embertársainknak, bizonyítva, hogy belőlünk, magyarokból nem veszett el a jóság, az emberség és tudunk önzetlenül adni!
Várom a tehetős, jó szándékú emberek csatlakozását, hogy még ebben a hónapban eljussunk a rászoruló családokhoz!

A kezdeményezéshez elsőként csatlakozott Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke is, hogy együtt segítsünk a rászorulókon. Bízom benne, az általam felkértek is követik a megyéspüspök példáját.

Mága Zoltán”

(https://www.facebook.com/MagaZoltanHegedumuvesz/photos/a.198304686860653.52358.164762586881530/1449512465073196/?type=3&theater)

 

Ha a hegedűművész akciója sikerrel jár, és a tehetős, gazdag emberek is csatlakoznak a rászoruló családokat segítő akcióhoz, akkor ez lesz az első alkalom, egy úttörő cselekedet, hogy közszereplő felhívására az ország 100 leggazdagabb emberi egy ügy mellett kiállva sorakoznak fel. Így talán segítséget kaphatnak a rászoruló családok ezrei, akiknek az idei, 30 éves rekordot megdöntő tél végére elfogytak tartalékaik, és néhány hétég meleget tudnak csinálni hideg, vagy fűtetlen lakásaikba.

 

A hegedűművész az elmúlt években is hirdetett jótékonysági akciót, hogy tüzelővel segítse a rászoruló családokat, és a téli időszkokban több száz családnak nyújtott segítséget az újévi koncertjeinek bevételéből. 

 

 

HBA