HÍRDETÉSHÍREK
Részletes kereső
 Az utóbbi 2 hétből 1 hónapból 1 évből
 

Végrehajtás az ORÖ ellen

Végrehajtási eljárást kezdeményezett a Magyar Nemzet az ORÖ ellen, ugyanis a szervezet nem hajlandó kiadni a tavaly kötött szerződéseinek adatait, pedig erre a bíróság jogerős ítéletben kötelezte.

Setét Jenő: 'Folytatódik a kitaszításunk abból a nemzetből, amelyhez tartozunk'

Sürgősen meg kell oldani a cigányság politikai képviseletét, különben robbanhat a helyzet – mondja Setét Jenő, az egyik legismertebb roma polgárjogi aktivista.

Megszólalt a Sátán magyarországi helytartója

A sorosozás közepette idáig jobbára csöndes Nyílt Társadalom Alapítvány most jutott el odáig, hogy kiáll beszélni, mert az alapítványnál úgy érezik: a helyzet már az egész civil szektort fenyegeti.

Balog: sikeres felzárkózáspolitikához minden érintett együttműködése kell

A roma felzárkózás fontosabb ügy annál, hogy kizárólag a romákra bízzuk - hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere a Roma Koordinációs Tanács budapesti ülésén.

Felderítettük a Soros-főhadiszállást

Még nem igazán tudják eldönteni az Aurórában, hogy sírjanak vagy nevessenek. A szélsőjobboldal felfedezése szerint ugyanis Soros György itt hozta létre magyarországi támaszpontját.

Buldózerek mennek a szegénynegyedbe

Hiába számos emberi jogi hazai és uniós szervezet tiltakozása, a miskolci számozott utcákban tovább folyik a romák kiszorítása és a házak lebontása: hétfőn mennek a buldózerek.

Nem zárják börtönbe a roma közmunkásokat összeverő banda vezérét

2014 augusztusában mintegy nyolc símaszkos rontott rá a dolgozó közmunkásokra egy északkelet-magyarországi kis falu közelében.

Cigánytelepen írják a tanmesét: így kellene informatikát tanítani a gyerekeknek

Mi lesz egy gyerekből, ha az alapvető digitális ismeretekkel sincs tisztában? A bagi cigánytelepen bele sem akarnak gondolkodni.

Demjén Rózsi karóval fenyegette meg a szomszéd cigányokat

Demjén Ferencről köztudott, hogy elkötelezett Fidesz szimpatizáns, markáns politikai véleményét sohasem rejti véka alá. A Blikknek beszélt a migránsokról és a szomszédjában lakó cigányokról is.

Átadták a Radnóti Miklós antirasszista díjat

Átadták a Radnóti Miklós költőről elnevezett antirasszista díjat kedden Budapesten. Elismerést kapott Daróczi Ágnes is.

Egy magyar titkosszolga a romagyilkosságokról is beszélt

A titkosszolgálatok tevékenységéről, az orosz ügynökökről és a romák elleni sorozatgyilkosságokról is beszélt az Indexnek adott interjújában Katrein Ferenc, aki 2000-től 2013-ig dolgozott a "cégnél".

"Egyenlő jogot!" - A miskolci gettó felszámolásáért küzd civilekkel a TASZ

Az antirasszista világnapon civil szervezetek, jogvédők, aktivisták világítanak rá a miskolci szegénytelepeken élőket érintő súlyos jogsértésekre, a gettósodás és a nyomor fokozódására.

Bihartordai romák perlik az önkormányzatot

Idén először a törvény ellenére nem írta alá Bihartorda a helyi cigány önkormányzattal való megállapodást, így a kisebbségi képviselők – elmondásuk szerint – nem tudnak támogatásért pályázni.

Orbán elengedte Farkas Flórián kezét?

Farkas Flóriánról is szólt újságírói kérdésre Orbán Viktor salgótarjáni látogatásán. A korábban a miniszterelnöki biztos által vezetett ORÖ ellen az adóhivatal két éve folytat nyomozást.

Miért lehet Farkas Flórián még szabadlábon?

Mitől van, hogy Farkas Flórián és Rogán Antal szabadlábon van? – tette fel a kérdést Sallai R. Benedek (LMP), majd egyből meg is válaszolta: szerinte ennek az az oka, hogy nem emeltek ellenük vádat.

ORÖ-képivselő: Ellenzőrzés nélkül ez is a „Híd a munka világába” sorsára juthat

Megfelelő ellenőrzés nélkül a „Híd a munka világába” sorsára juthat a kormány új roma felzárkóztatási programja is az Országos Roma Önkormányzat egyik képviselője szerint.

Nem érti a kérdést a kormány, ha az Farkas Flóriánról szól

Miért menti meg a kormány Farkas Flóriánt? – kérdezte Teleki László szocialista politikus, de érdemi választ nem kapott.

Elismerések a segítségért

Idén Gulyás-Szabó Gergely, a Rónasági Gasztro Sütőipari Kft. ügyvezetője és Mucsi Tamás, a HungaroGoods Kft. ügyvezetője kapta a „Vásárhelyi Cigányságért” kitüntetést.

Roma nők képzését és foglalkoztatását segítő program indul áprilisban

Nő az esély címmel 7,5 milliárd forint keretösszegű pályázati program indul áprilisban mintegy kétezer roma nő képzésének és foglalkoztatásának elősegítésére.

A botrányos Híd a munka világába után itt a Nő az esély

Áprilisban Nő az esély címmel 7,5 milliárd forintos pályázatot hirdet az Emberi Erőforrások Minisztériuma, hogy mintegy kétezer roma nő képzését és foglalkoztatását segítse.

A forradalom és szabadságharcra emlékeztek Hatvanban

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra emlékezett ma koszorúzással Hatvan lakossága a város Kossuth terén.

Újraválasztották államfőnek Áder Jánost

Újabb öt évre köztársasági elnökké választotta Áder Jánost az Országgyűlés hétfőn. Igaz, a második fordulóban sikerült mindez, mert elsőre nem kapta meg a kétharmados támogatást.

Milliárdos roma csalás: két éve nyomoznak, de még nem hallgattak ki gyanúsítottat


(archív)

Egy Teleki László képviselőnek adott írásbeli parlamenti válaszból derült ki, hogy a Híd a munka világába szövetkezet milliárdos tételű csalásának még egyetlen egy gyanúsítottja sincs.

Büntetlenül vehetett Audit a Roma Önkormányzat


(archív)

Az Országos Roma Önkormányzat Hivatala közbeszerzés nélkül vásárolt több mint 6 millió forintért egy Audi A4 2.0 TDi 150LE S tronic gyártmányú személygépkocsit.

Czibere: a kormány elkötelezett a roma kultúra gyarapítása mellett


(archív)

A kormány elkötelezett a roma kultúra, kulturális örökség megbecsülése és további gyarapítása mellett - jelentette ki a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a pécsi Gandhi Gimnáziumban.

A kormány megveszi az ORÖ maradék adósságát is


(archív)

A tavaly karácsony előtti nagyvonalú, 1,3 milliárd forintos adósságátvállalás mellett újabb gesztus tesz a kormány az ORÖ-nek: megveszi a botrányprogram miatti maradék 300 milliós tartozást is.

Újabb gondok a roma szakiskolánál


(archív)

Összeférhetetlenségre hivatkozva lemondásra a Európai Polytechnikum Roma Nemzetiségi Nyelvoktató Szakképző Iskola és Speciális Szakiskola nevű intézmény igazgatója – értesült a Magyar Hírlap.

Orbán romaügyi biztosa nem segít, apjának tüzelőre se telik


(archív)

Mélyszegénységben él a miniszterelnök romaügyi biztosának édesapja. Idősebb Farkas Flórián Célpont című műsorunknak mondta el, hogy tüzelőre sem telik neki.

Se ágyuk, se íróasztaluk nincs a cigány gyerekeknek


(archív)

Az ország legszegényebb térségeiben élő cigány gyerekek alig harmada él elfogadható lakásban, a többségnek nincs íróasztala, de sokan vannak, akiknek még saját ágy sem jut.

Ifjabb Sánta Ferenc kapta az Emberi Méltóságért kitüntetést


(archív)

Ifjabb Sánta Ferenc hegedűművész vehette át az Emberi Méltóság Tanácsa által alapított Emberi Méltóságért kitüntetést pénteken Budapesten.

Mélyszegénységben élnek Farkas Flórián rokonai


(archív)

Havi 50 ezer forintból éldegél Farkas Flórián édesapja a Viharsarokban, a román határ mellett. A Hír TV-nek azt nyilatkozta, ennyi pénzből már nem nagyon futja tüzelőre és élelmiszerre.

Emmi: Eredményes programok a felzárkózás területén


(archív)

A Magyar Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia előrehaladását nemzetközileg is elfogadott mérőszámok bizonyítják, a stratégia Európa számára is mintaadó programnak számít. Az Emmi szerint.

Kozmetikázták Orbán beszédét - Reagáltak Havasiék


(archív)

Lázár János tegnapi sajtótájékoztatóján és Kovács Zoltán kormányszóvivő is egyértelműen tagadta, hogy Orbán Viktor etnikai homogenitásról beszélt volna a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évnyitóján.

Orbán Viktor: etnikai okokból elképzelhetetlen az alapjövedelem


(archív)

Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Budapesten rendezett gazdasági évnyitóján cigányozott, nem is kicsit.

A Mokka egy cigányozó, zsidóbérencező ex-gárdistát hívott meg szakértőnek


(archív)

Egy volt gárdistát hívtak meg szakértőnek a TV2 ma reggeli Mokka című műsorába. A hölgy 2009-ben még bőszen cigányozott majd egy nagy fordulatot véve lezsidóbérencezte a Jobbikot.

A három roma médium közös állásfoglalása az ORÖ médiakonferenciájáról


(archív)

A Magyarországon még működő három roma médium közös állásfoglalásban reagált az ORÖ mai, nagyszabásúnak nevezett, roma médiakonferenciájára, amelyre éppen a roma médiumokat nem hívták meg.

Szalonnán is jut meleg az otthonokba


(archív)

A Borsod megyei Szalonnán több mint 50 család kapott egy-két hétre elegendő tüzelőt Mága Zoltán jótékonysági akciója révén, amit az Eu-Rom Egyesület vezetőjének segítségével osztottak szét.

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2017 Március   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉSEGY ÉVE TÖRTÉNT
 • Beer püspök lényegében kimondta, hogy az egyház szegregál

 • „Megy a lecsóba” - Miért váltott irányt Lázár János?

 • Csütörtökön döntenek a százezres alapjövedelemről

 • A roma párt tovább harcol az alapjövedelemért

 • Hetek: Országos tüntetés Farkas Flórián ellen?CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:


 • sosi - na mi van?
  www.sosinet.hu

  Decade of Roma Inclusion

 • Rádió C  100 Tagú Cigányzenekar  MTV-Roma magazin