HÍRDETÉSHÍREK
Részletes kereső
 Az utóbbi 2 hétből 1 hónapból 1 évből
 

Az ORÖ nemzetiségi listájának visszavonását követeli a szervezet több képviselője

Az ORÖ keddi közgyűlésén, a romák nemzetiségi listájáról hozott határozat visszavonását kezdeményezi a szervezet több képviselője, ezért jövő hétre rendkívüli közgyűlést hívnak össze.

Farkas Félix szószólóként újrázhat a Parlamentben!

Titkos szavazással úgy döntött az ORÖ közgyűlésének többsége, hogy Farkas Félix jelenlegi nemzetiségi szószóló vezetheti majd a romák 3 fős nemzetiségi listáját a 2018-as országgyűlési választáson.

Elindította aláírásgyűjtését a közmunkások béremeléséért az Ötpárti Választási Szövetség

Elindította hétfő reggel az öt roma pártból álló Választási Szövetség 2018 aláírásgyűjtő akcióját, hogy közmunkások minimálbérét 40%-os mértékben, a mindenkori minimálbér összegére emelje a kormány.

Farkas Flórián sem szeretné ha bevándorló ország lennénk 2018. February. 13. 09:51

Farkas Flórián azt mondta, senki nem engedheti meg, hogy otthon maradjon a választás napján és másokra bízza az ország sorsát, mert most dől el, Magyarország bevándorló országgá válik vagy sem.

Sok tízezer szavazót buknak a pártok a nemzetiségi lista miatt

A magyarországi németek arra készülnek, hogy a kisebbségek közül elsőként saját jogon küldjenek képviselőt a parlamentbe. A pártoknak várhatóan 70 ezer nemzetiségi szavazóról kell lemondaniuk.

Az Evangélium Háza Gyülekezet közleménye

Az MCP a Napházban tartott konferenciáján a rendezvény felszólalói az Evangélium Háza Gyülekezet logója felett tartottak beszédeket, ám ez a keresztény közösség megkérdezése nélkül - tudatták.

Széthúzás helyett egységet és szakmai munkát szorgalmaz a Lungo Drom

A Lungo Drom üdvözli az ORÖ döntését, amely szerint az országgyűlési választásra bejelentett nemzetiségi listát az általa, illetve szövetségesei által javasolt és támogatott Farkas Félix vezeti.

Farkas Félix felszólalásai a parlamenti üléseken

Farkas Félix roma nemzetiségi szószólóként három alkalommal szólat fel 2014 májusától az Országgyűlésben a parlament honlapján olvasható adatok szerint.

Becsusszant Farkas Flórián jelöltje

Csupán egyetlen szavazaton múlott, de végül Farkas Félix nyerte a közgyűlési csatát, akit Farkas Flórián és a Lungo Drom favorizált, így ő vezetheti a roma nemzetiségi listát a parlamenti választáson.

A fideszes Bajkai Köves Slomóéknak és a Farkas Flórián-féle alapítványnak is lakást adna

Az EMIH szeretetszolgálata, valamint a Farkas Flóriánhoz kötődő OTKA jelölheti ki több VII. kerületi önkormányzati lakás bérlőjét a fideszes alpolgármester, Bajkai István előterjesztése alapján.

Kathy-Horváth: Mélyebb szegénységbe taszítják a cigányságot a migránsok

Látta már, de nem ismeri – állítja Farkas Flóriánról szabolcs-szatmár-beregi fideszes képviselőtársa, aki ma éppen a nyírségi roma önkormányzat fórumán kampányolt.

Országos cigány népismereti versenyeket hirdet a pécsi Gandhi Gimnázium

Hagyományos mesterségek a cigány/roma közösségekben címmel hirdet két versenyt általános iskolás és tanodás diákok, valamint felsőoktatásban tanuló szakkollégistáknak a pécsi Gandhi Gimnázium.

Horváth Aladár könyve a rendszerváltó roma értelmiség elszigetelődéséről

Horváth Aladár iróniával és öniróniával teli könyvéből megérthetjük a rendszerváltó roma értelmiség elszigetelődésének folyamatát.

Borsodról is beszélt az újságíró, aki a romagyilkosságokról a legtöbbet tudja

„Olaszliszkával a többségi társadalom úgy érezte, a cigányok alapot szolgáltattak arra, hogy azt mondhassa, nincs alku”

Így akartak végezni roma áldozatukkal a szélsőjobboldali rablók

Rasszista rablógyilkosságokat terveztek azok a fegyveres férfiak, akikről korábban azt is feltételezték, hogy Orbán Viktor elleni merényletre készültek. A Kékfény megtalálta az egyik célpontjukat.

Nem lehet ajtóstul berontani a cigánytelepre, hogy jöttem segíteni

Hiába a jó szándék, sok buktató vár azokra, akik úgy döntenek, segítenek a legszegényebbeken. Egyáltalán, hogy kell elkezdeni az ilyesmit? Elég bekopogni, hogy “jó napot, itt vagyunk”?

Helyet, teret és erőt adna a roma gyülekezeteknek az MCP

A roma gyülekezeteknek is nagyobb lehetőségeket biztosítana a Magyarországi Cigánypárt (MCP), ha a jövő nemzedékének politikai alapjainak építésében kitűzött céljukat elérik április 8-án.

Különadókkal próbálják elüldözni a romákat, a Kúria szerint jogellenesen

Napi 800 forintos sarccal próbálta meg elüldözni az Alsónémedi önkormányzat a településre érkező erdélyi magyar cigány vendégmunkásokat; a Kúria szerint alapjogokat sért a diszkriminatív rendelet.

Emelnék a közmunkások bérét

A közmunkás-minimálbér 40 százalékos emeléséért indítanak aláírásgyűjtést a napokban az Ötpárti Választási Roma Szövetség tagjaoi. Az akciót a közmunkások szakszervezete is támogatja.

Közép-Európa legnagyobb cigánytelepén kétszáz forintért lehet zuhanyozni

Közép-Európa egyik legnagyobb romatelepén, a szlovákiai Tőketerebesen Járványszerűen terjed a szifilisz.

Roma könyvtár nyílik Prágában

Roma irodalmi könyvtár nyílik február 1-jén Prágában. A Romafuturismo elnevezésű projektet a független kultúrával foglalkozó prágai tranzit.cz szervezet gondolta ki és tervezi megvalósítani.

Farkas Franciska a színpadon lázad

Farkas Franciska Gorkij mesét mond a Thália Színházban, és ha lehet filmezik, nem szeretné, ha beskatulyáznák.

Végső búcsút vettek Ökrös Oszkár cimbalomművésztől

Családtagok, zenésztársak, barátok és tisztelők százai vettek végső búcsút a 60 éves korában elhunyt Ökrös Oszkár Kossuth-díjas cimbalomművésztől a budapesti Szent Teréz-plébániatemplomban.

Hamarosan a mozikban Bogdán Árpád romagyilkosságokról szóló filmje

Április 12-én kerül a magyar mozikba Bogdán Árpád Genezis című mozifilmje, amely a romák elleni sorozatgyilkosság történéséhez hasonló eseményt dolgoz fel. A film világpremierje a Berlinálén lesz.

Az MCP választási programja

A Magyarországi Cigánypárt (MCP) a RomNet-en keresztül ismerteti a 2018-as országgyűlési választásokra kidolgozott programját, és a mintegy egymilliós cigányágra vonatkozó képviseleti tervét.

Aláírásgyűjtésbe kezd a közmunkások béremelését az Ötpárti Választási Szövetség

Bocsánatkérésre szólítja fel Lázár Jánost a közmunkásokat minősítő diszkriminatív kijelentéséért az Ötpárti Választási Szövetség, és aláírásgyűjtésbe kezdenek a közmunkások 40 százalékos béremeléséért

Az Ötpárti Roma Szövetség: ne néma szószóló kerüljön az Országgyűlésbe!

Az Ötpárti Roma Szövetség azt követeli ORÖ képviselőitől, olyan szószólót küldjenek az Országgyűlésbe, aki szakmaiságával és erkölcsi fedhetetlenséggel hitelesen fogja képviselni a romák érdekeit!

A Lungo Drom szerint a Soros-tervet támogatók a cigányság ügyének ellenségei is


(archív)

A Lungo Drom szombati, jászberényi kongresszusának állásfoglalása szerint „akik az úgynevezett Soros-tervet támogatják, azok ellenségei a hazai cigányság ügyének is”.

Zsidó és cigány örökségünk – új dimenzióban


(archív)

A 2003 óta működő Új Dimenzió Műhely a kortárs improvizatív zene – nevezhetjük kortárs dzsessznek vagy egyszerűen szabad zenének is – talán legfontosabb hazai alkotói és előadói csoportja.

Sót szórni a sebekbe - Választási évben jobban gyűlölünk


(archív)

A magyarok antiszemitizmusának mértéke, ami elsősorban a zsidókkal szembeni ellenérzésekben nyilvánul meg, hosszú évek óta hullámzó tendenciát mutat, amire nagy ráhatása van az aktuálpolitikának.

Járóka Lívia: az EP először emlékezett meg a holokauszt roma áldozatairól


(archív)

A holokauszt január 27-i nemzetközi emléknapja alakalmából rendezett szerdai ünnepségen az Európai Parlament először emlékezett meg a holokauszt roma áldozatairól - közölte Járóka Lívia.

Az Ötpárti Roma Szövetség 2018 is tiltakozik a Horthy-emlékmise ellen


(archív)

Kegyeletsértőnek tartja az országgyűlési választáson induló öt roma pártból álló szövetség, hogy az Országgyűlés alelnöke Horthy Miklósra kíván emlékezni a holokauszt nemzetközi emléknapján.

Több mint háromszáz roma fiatal tanul szakkollégiumban


(archív)

Több mint háromszáz roma fiatal tanul tizenegy keresztény roma szakkollégiumban - mondta az Emmi társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Együtt szaval a nemzet


(archív)

A pécsi Gandhi Gimnázium, Európa első roma nemzetiségi középiskolája volt az Együtt szaval a nemzet kezdeményezés központi helyszíne idén.

Párizsig látszott a hodászi cigányok vályogtemplomának tornya


(archív)

Hodászon csodát tett egy pap még a 60-as években, békét teremtett cigányok és nem cigányok között, és ez a béke azóta is kitart.

Orbán Viktor erőforrást lát a roma közösségben


(archív)

A kormány erőforrást, nem pedig áldozatot lát a magyarországi roma közösségben - mondta Orbán Viktor a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat hallgatói találkozóján, a Magyar Tudományos Akadémián.

Az Ötpárti Összefogás Választási Szövetség közleménye


(archív)

Az Ötpárti Összefogás Választási Szövetség nevű roma politikai tömörülés szolidaritását vállal az oktatási rendszer ellen tiltakozó diákokkal.

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2018 Február   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉSEGY ÉVE TÖRTÉNT
 • Pápai Joci: Büszke vagyok a gyökereimre!

 • Caramel és Frenreisz barátok lettek

 • Roma kulturális központ készül

 • Roma vagy? Legyél szakács!

 • Csütörtökön temetik Puporka András klarinétművésztCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:


 • sosi - na mi van?
  www.sosinet.hu

  Decade of Roma Inclusion

 • Rádió C  100 Tagú Cigányzenekar  MTV-Roma magazin