HÍRDETÉSHÍREK
Részletes kereső
 Az utóbbi 2 hétből 1 hónapból 1 évből
 

Országos megemlékezés-sorozat a tatárszentgyörgyi gyilkosság évfordulóján

Az országban közel 150 településen szerveznek megemlékezést a romák elleni sorozatgyilkosságban életét vesztett 5 éves Csorba Robika és édesapja emlékére.

Csütörtökön temetik Puporka András klarinétművészt

Csütörtökön kísérik utolsó útjára Puporka András klarinétművészt, a 100 Tagú Cigányzenekar szólamvezetőjét. A gyászszertartásra a budapesti Új köztemetőben kerül sor.

Nyolc órán keresztül hallgatták ki az ORÖ hivatalvezetőjét

A roma önkormányzat több jelenlegi- és korábbi munkatársát is megkereste a rendőrség a jegyzőkönyv-hamisítási botránnyal kapcsolatban. Jelenleg is tart a nyomozás.

Roma vagy? Legyél szakács!

Rendőr, ruházati eladó, fodrász vagy műkörmös. Ezek az álomszakmák a hátrányos helyzetű roma fiatalok szemében.

Roma kulturális központ készül

Mindenki felelőssége a társadalmi felzárkózás, ami csak munkával és tanulással lehet sikeres – fogalmazott Langerné Victor Katalin, a romák helyzetéről rendezett budapesti konferencián.

Caramel és Frenreisz barátok lettek

Frenreisz Károly egy polgári család leszármazottja, felmenői között ott az egész Gundel család. Caramel gyermekkora egészen másként alakult: a törökszentmiklósi cigánysoron nőtt fel.

Pápai Joci: Büszke vagyok a gyökereimre!

Pápai Joci képviseli Magyarországot a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválon A Dal nézőinek szavazatai alapján.

Óriási a kettős mérce a kormány részéről az OLAF-jelentések kapcsán

Nyilvánvaló, hogy az OLAF-jelentések sorában azokkal a korrupciós ügyekkel nem kíván foglalkozni a Fidesz, amelyek szorosan kötődnek hozzájuk.

A rászorulók támogatására szólítja fel a 100 leggazdagabb magyart Mága Zoltán

Idén is meghirdette téli tüzelős jótékonysági akcióját Mága Zoltán hegedűművész, de néhány óra alatt olyan mértékű igény mutatkozott, hogy felkérte a 100 leggazdagabbat, segítsék karitatív misszióját.

Gyöngyöspata-per - Káosz a Kúrián

Ellentétben áll az ítélet rendelkező része és szóbeli indokolása, ugyanakkor a döntés hatályát az ítélet rendelkező része adja.A TASZ értetlenül áll a döntés előtt, és várja az írásbeli dokumentumot.

A Kúria szerint zaklatta a rendőrség a gyöngyöspatai romákat

A Kúria ítélete szerint a rendőrség zaklatást követett el a gyöngyöspatai romákkal szemben, ráadásul hónapokig apró-cseprő ügyekért bírságolta a romákat, amivel a bíróság szerint diszkriminálta őket.

A rákkutató roma fiú és a karcagi kórház esete

József édesanyját rákgyanúval kezdték el kivizsgálni a karcagi kórházban. Az aggódó fiút az orvos nem volt hajlandó tájékoztatni a vizsgálati eredményekről, és lekezelően bánt vele.

Hiába rákkutató, származása miatt embernek sem nézték

Horváth József cigánytelepen nőtt fel, ma rákkutató-biológusnak tanul, de származása miatt nagyon méltatlan helyzetekbe keveredik.

Bulinegyedadó van, közbiztonság nincs

Mit keresnek egyáltalán biztonsági őrök közterületen, és mi az a bulinegyedadó? A Gozsdu üzemeltetőjével és bérlőkkel beszélt az Index.

A rendőrség vizsgálódik a Gozsdu udvarban biztonsági kíséretet kapó roma nők miatt

Cigányoknak nem lehet átmenni a Gozsdu Udvaron, állítja egy sértett, a hely tagad, szerinte nem így zajlott a dolog, és náluk nincs kiadva ilyen rendelkezés. A rendőrséghez megérkezett a feljelentés.

Elhunyt Puporka András klarinétművész, a 100 Tagú Cigányzenekar szólamvezetője

Méltósággal viselt, hosszan tartó, súlyos betegség után kedd reggel elhunyt Puporka András klarinétművész, a 100 tagú Cigányzenekar szólamvezetője.

Cigányok csak kísérettel mehetnek át a Gozsdun?

Az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordulnak azok a fiatal lányok, akiket állításuk szerint azért nem engedtek át kíséret nélkül szombat este a Gozsdu Udvaron, mert roma származásúak.

“Tehát CIGÁNY vagyok. Veszélyes vagyok az emberekre”

A hatósághoz fordultak azok a nők, akiket cigányságuk miatt vegzáltak a Gozsdu udvarban szombat este. Egyikük válaszolt megkeresésünkre, és leírta a felháborító történetet.

Baráti kávézgatásra hívja a romákat a Gozsdu Udvarba a RomNet

Kíváncsiak vagyunk, mennyire bevett gyakorlat, hogy biztonsági őrök kísérgetik és vegzálják a romákat a Gozsdu Udvarban, ezért hétfő este 8-ra baráti kávézásra hív minden cigányt a RomNet.

Súlyosan megaláztak szülés közben egy roma nőt

Durván rászóltak, mert hangosan vajúdott, az orvos meg elmondása szerint közölte vele, a cigányok úgyis csak a pénzért szülnek.

Bentlakásos iskolákba terelnék a cigány diákokat


(archív)

Bentlakásos iskolákban zárkóztatná fel a hátrányos helyzetű gyerekeket az oktatási államtitkárság - írta a hvg.hu.

MSZP: Történelemhamisításra jut pénz, kulturális központokra nem?


(archív)

A nemzetközi holokauszt emléknapján jelentették be, hogy forráshiány miatt bezár a csepeli roma holokauszt központ. Az MSZP felháborítónak tartja, hogy a Fidesz csak történelemhamisításra költ.

A NAV megszünteti az ORÖ elleni nyomozást?


(archív)

Két kormánypárti országgyűlési képviselő is úgy tudja, az adóhatóság bűncselekmény hiányában zárja le az ORÖ kétmilliárdos projektje ellen két évvel ezelőtt indult nyomozást. A NAV nem nyilatkozik

Megértették az üzenetet: bezár a roma holokauszt központ


(archív)

A roma holokauszt a kormány mostohagyermeke és úgy is bánik vele. Megértettük az üzenetet – nyilatkozta a Magyar Nemzet megkeresésére Makai István, a Roma Polgári Tömörülés vezetője.

Nem áll le az ORÖ: újabb támogatást vár a kormánytól


(archív)

A cigányholokauszt-központra nem jutott kormányzati támogatás, az Országos Roma Önkormányzat viszont abban bízik, hogy a tavalyi 1,3 milliárd mellé további százmilliókat kap az idén a kormánytól.

Bezárják a csepeli roma holokauszt központot


(archív)

Két és fél éves működés után bezárják a csepeli roma holokauszt központot, mert nem tudják fenntartani. Makai István szerint a roma holokauszt ügye a kormány mostohagyermeke.

"Megdöglötök büdös cigányok" - Rendőr adott tippeket a közmunkások megveréséhez


(archív)

2014 augusztusában mintegy nyolc símaszkos rontott rá a dolgozó közmunkásokra egy északkelet-magyarországi kis falu közelében - írja a 444.hu

Újabb haladékot kap adóssága törlesztésére az ORÖ


(archív)

Tovább jótékonykodik az ORÖ-vel a kormány: novemberig csak mindössze havi 7 milliót kell fizetniük a 300 milliós tartozásukból, és novemberben a maradék 250 milliót.

Fizetnie kell a roma önkormányzatnak


(archív)

Az elsőfokú ítélet szerint ki kell fizetnie az ORÖ-nek a 4500 táblagép árát, amit hátrányos helyzetű diákok számára rendelt egy informatikai cégtől, körülbelül 70 millió forintért.

Neonácik masíroztak végig Nagyszombatban


(archív)

Végig tudott masírozni Nagyszombat (Trnava) belvárosában a Szlovák Újoncok (más fordításban Szlovák Sorkötelesek) szervezet egy nagyobb alakulata, ám az akciót nem követte felelősségre vonás.

Hatvan deka gyerek: János meghalt, hiába jött érte helikopter


(archív)

Megnéztük, hova tért volna haza János, a hét hónapra született kisfiú, aki rokonai és szomszédai elmondása szerint egyszerűen kipottyant tizenhat éves édesanyjából a kékcsei Dankó telepen.

Amerikából jön a romák új császára


(archív)

„Meghalt az uralkodó, éljen az uralkodó!” Ezzel a felkiáltással koronázták valamennyi roma császárává szombaton az erdélyi Nagyszebenben ifjabbik Iulian Radulescut.

Virágokat és kutyusokat védeni népszerű, romákat nem az


(archív)

Jogegyenlőséget, roma reprezentációt és roma nemzetiségi intézményhálózatot követel Setét Jenő, a frissen létrejött Ide Tartozunk Egyesület megalapítója, roma polgárjogi aktivista.

Megkoronázták II. Iuliánt, minden romák császárát


(archív)

Közfelkiáltással koronázták valamennyi roma császárává szombaton Nagyszebenben ifjabbik Iulian Rădulescut, aki a január 12-én elhunyt apját követi a trónon.

A magyar hatóságok nem jártak el körültekintően két roma elleni erőszak ügyében


(archív)

Az Emberi Jogok Európai Bírósága kártérítést ítélt meg azoknak a devecseri romáknak, akiket egy jobbikos demonstráció után inzultált a tömeg.

Megint kirúgták az Emmitől már elküldött uniós fejlesztési államtitkárt


(archív)

A Társadalmi Megújulás Operatív Program monitoring bizottságának elnöki posztjáról is leváltották az Emmi tavaly menesztett volt európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkárát.

Orbán újra felmentette a roma pénzeket kifizető Köpeczit


(archív)

A TÁMOP monitoringbizottságának elnöki posztjáról Köpeczi-Bócz Tamást a keddi Magyar Közlönyben megjelent miniszterelnöki határozat szerint december 5-i hatállyal mentette fel Orbán Viktor.

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2017 Február   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉSEGY ÉVE TÖRTÉNT
 • Makóig követte Lázár Jánost az ORÖ elnöke

 • Tovább hosszabbítja a NAV az ORÖ-s program nyomozását

 • Tiszavasváriban lelki terrorként élik meg a Jobbik húzását

 • ORÖ: Visszarendeződés a menesztett személyekkel

 • A tatárszentgyörgyi gyilkosság áldozataira emlékeztek a romaügyekért felelős kormánytagokCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:


 • sosi - na mi van?
  www.sosinet.hu

  Decade of Roma Inclusion

 • Rádió C  100 Tagú Cigányzenekar  MTV-Roma magazin