HÍRDETÉSHÍREK
Részletes kereső
 Az utóbbi 2 hétből 1 hónapból 1 évből
 

Gazdag cigányokat akart ölni egy gépfegyveres, magyar páros

Gazdag cigány embereket akart ölni az ügyészség szerint egy gépfegyveres, magyar páros. A 2015 novemberében elfogott férfiak ellen emberölés előkészülete miatt most emeltek vádat.

Visszaadja Tódor János a Lendvai-díját a Vona-Rangos interjú miatt

A Spinoza Színházban jobbikos politikusokkal rendezett beszélgetés elleni tiltakozásként visszaadja az épületben múlt évben átvett Lendvai-díját az ismert újságíró, Tódor János.

Hozzájutott pénzéhez az okoskerítést építő demecseri vállalkozó

A RomNet cikkének köszönhetően jutott hozzá elmaradt 7 millió forintos munkabéréhez a magyar-szerb határszakaszon, Csikéria és Bácsalmás közötti okoskerítés építésen dolgozó demecseri cég.

JÁRÓKA LÍVIA: ALAKUL A KOALÍCIÓ MELLETTÜNK

Interjút adott a Magyar Időknek Járóka Lívia, akit a múlt héten választottak az Európai Parlament (EP) alelnökévé.

Felzárkóztatás helyett masszázs és léleksimogatás

Masszázsra és léleksimogató beszélgetésekre költötte Gávavencsellő a felzárkóztatásra szánt uniós forrásokat – tudta meg a Célpont.

A lovári nyelvű miséről is szó lesz a magyar püspökök vatikáni látogatásán

A lovári nyelven bemutatott mise kérdéséről, valamint a határon túli magyar boldogoknak és szenteknek a magyarországi kalendárumba való beiktatásáról is szó lesz a MKPK vatikáni látogatásán.

Járóka Líviát választotta egyik alelnökének az Európai Parlament

Járóka Lívia fideszes EP-képviselő személyében történelmének első roma származású alelnökét választotta meg a testület szerdai plenáris ülése.

Járóka Lívia lehet az Európai Parlament új alelnöke

Az Eurológus információi szerint, a Fidesz delegációja Járóka Líviát javasolta az Európai Néppárt (EPP) vezetésének az üresen álló alelnöki helyre Pelczné Gáll Ildikó helyett.

Farkas Flórián nyomában a hatóságok

Az ügyészség közlése szerint tart a nyomozás a Farkas Flórián vezetésével létrejött, majd felszámolt Híd a munka világába program ügyében. A romaügyi balhék miatt a rendőrség három eljárást folytat.

Django Reinhardt, a virtuóz cigány zenész

A kottát nem ismerte, gitárjátékát mégis sokan szerették volna utánozni. A virtuóz cigány zenész kalandos élete filmrendezőket is megihletett.

HBA: épülhet-e új jövő?

Az új kihívások leküzdésére, a célok megvalósítására közösen kell jövőnket építeni, és együtt kell rálépnünk az útra, és menetelni.

Roma diákok: szélsőjobbról előz az LMP Kaposváron

Csekély érdeklődés kísérte azt a fórumot, amelyet a kaposvári cigány iskola nagy indulatokat kavaró bezárása kapcsán rendeztek helyi ellenzéki politikusok.

„A cigányság csak a Fideszre hajlandó szavazni”

Az ellenzéki médiában ellene felhozott vádakat tételesen cáfolta, ám cáfolatát mégsem közölték le – nyilatkozta a szerdai Demokratának Farkas Flórián.

Farkas Flórián nyomában a hatóságok

Az ügyészség közlése szerint tart a nyomozás a Farkas Flórián vezetésével létrejött, majd felszámolt Híd a munka világába program ügyében. A romaügyi balhék miatt a rendőrség három eljárást folytat.

Balog Zoltán: A roma felzárkózás közös ügy

A roma felzárkózás közös ügy, sokkal fontosabb annál, hogy csak a romákra bízzuk, és olyan fontos ügy, amely a romák nélkül nem fog menni - jelentette ki Balog Zoltán a Roma Koordinációs Tanács ülésén

Roma központra kaptak EU-s pénzt, építettek belőle egy gyúrótermet a kéziseknek

Kisvárda 700 milliós uniós támogatást kapott egy nemzetiségi roma oktatási és módszertani központra, az épület a pénz egy részéből el is készült, csak éppen abban a helyi kézilabdacsapatok edzenek.

Új roma párt lesz Farkas Flóriánék kihívója

Elindulna a 2018-as választásokon a négy hónapja alakult cigány egyesület, a Romano Kraj. A régi politikai szereplőkkel szembeni elégedetlenség felforgathatja a több százezres cigány közösséget.

Pro Architectura díj Rostás Árpádnak

Kiemelkedő építészeti alkotások megvalósításában közreműködő kivitelezőként pedig Rostás Árpád kapott miniszteri elismerést.

Roma központra kaptak EU-s pénzt, építettek belőle egy gyúrótermet a kéziseknek

Az edzőtermen ugyan ott a tábla, hogy az a romák integrációját szolgáló intézmény, de valójában oda cigány be sem teheti a lábát.

Az MCP is startvonalhoz áll a jövő évi választáson

Elindul a jövő évi országgyűlési választásokon a Magyarországi Cigánypárt. Az MCP most egy sokkal szerényebb és könnyebben elérhető célokat tűzve maga elé szeretnék megszólítani a romákat.

Eszköztár az egyenlőségért - Városi módszerek a rasszizmus ellen

Tízpontos akciótervet dolgozott ki a NEKI a települések sikeres helyi politikájának megfogalmazása, a rasszizmussal, vagy a faji alapú megkülönböztetéssel szemben.

„Nem azt bántam meg, hogy kiléptem a Fideszből, hanem azt, hogy be”


(archív)

Lakatos Béla, Ács polgármestere, nyíltan vállalja cigány származását, 2015-ben lépett ki a Fideszből, miután besokallt Orbán cigányozó beszédétől. Jövőre a Momentum színeiben indul a választáson.

Közgyűlt az ORÖ: "Mikor lesz mar itt rend, a kurva életbe?!"


(archív)

A szokásos bekiabálásokkal, ordibálásokkal tarkítva, a kényes és kényelmetlen napirendi pontok leszavazásával tartotta meg közgyűlését az ORÖ, így az oszlatás elmaradt.

Teleki László: Szavazatgyárat épít a Fidesz a Lungo Drommal!


(archív)

Szavazatgyárat épít a Fidesz a Lungo Drommal, ezért kellett a szombati szolnoki kongresszus - mondta Teleki László az Országgyűlésben, bírálva Balog Zoltán minisztert és a kormányt.

MSZP: Farkas Flóriánnak börtönben kellene ülnie


(archív)

Az MSZP szerint Farkas Flóriánnak ma nem a Lungo Drom általa lefizetett kongresszusán, hanem egy normális országban már rég a börtönben kellene ülnie.

Orbán: Egy cigány embertől is lehet bocsánatot kérni, nem szégyen az


(archív)

Az Országgyűlés hétfői ülésén este Orbán Viktortól is kérdeztek az ellenzéki képviselők, aki megragadta az alkalmat, és Balog Zoltánhoz hasonlóan kiállt Farkas Flórián mellett.

BALOG SZERINT CSAK AZÉRT BÁNTJÁK FARKAS FLÓRIÁNT, MERT CIGÁNY


(archív)

Az N1TV megszerezte a hétvégén tartott Lungo Drom szülinapi kongresszusán tartott beszédeket. A videót vágatlanul közöljük, érdemes végighallgatni miért van szüksége egymásra a két szervezetnek.

„Balog Zoltán szemen köpte a cigányságot”


(archív)

Balog Zoltán szemen köpte a cigányságot, amikor a Lungo Drom-kongresszuson megdicsérte Farkas Flóriánt – jelentette ki Newsroom című műsorunkban Hidvégi-B. Attila, a Romnet felelős szerkesztője.

Kodály Zoltánra emlékezett a Zeneakadémián a 100 tagú Cigányzenekar


(archív)

Kodály Zoltán születésének 135. és halálának 50. évfordulója alkalmából adott gálakoncertet meghívott vendégeivel együtt a 100 tagú Cigányzenekar hétfőn, a Zeneakadémián.

Balog: a Lungo Drom mindig szót emelt a magyarországi cigányságért


(archív)

Magyarország csak akkor léphet igazán előre, ha minden polgára, köztük a cigányok is, előre tud lépni – mondta a rendezvényen felszólaló emberi erőforrások minisztere.

Hiába tapsolt el 1,6 milliárdot, kiáll Farkas Flórián és szervezete mellett Balog Zoltán


(archív)

Az emberi erőforrások minisztere nagyra értékeli a Lungo Drom munkáját, mert a szervezet mindig szót emelt a magyarországi cigányságért és képviselte őket.

Kiderült: Farkas Flórián az atomtitoknál is fontosabb


(archív)

Mókás kongresszust tartott Szolnokon a Lungo Drom. Farkas Flórián szervezete mindent elkövetett, hogy a Fidesz holdudvarán kívüli sajtóvilágot távol tartsa az eseménytől.

Bizonyítani akar a Fidesznek Farkas Flórián


(archív)

A Lungo Drom elnökének szülőfalujában sem tudnak a mai kongresszusról. A szolnoki nyomortelepen utálják a roma politikust.

Nem szavazták meg a romák felzárkóztatásáról szóló uniós jelentést a jobbikosok


(archív)

A magyar európai parlamenti képviselők közül csak a jobbikosok nem támogatták az EP romaügyi jelentését.

Horváth Aladár szerint a cserdi polgármester orvosi eset


(archív)

Országos felháborodást és vitát váltott ki a Hír TV Bogdán Lászlóról, Cserdi polgármesteréről forgatott riportja.

SIKKASZTÁSÉRT ÍTÉLTÉK EL CSERDI KÖCSÖGMENTESÍTŐ POLGÁRMESTERÉT


(archív)

Újra forr a levegő Cserdi település polgármestere körül. A faluvezető 2010-ben nagy tételben tulajdonított el társával mobiltelefonokat, alkatrészeket és tartozékokat, amiért jogerősen el is ítélték.

Országos Cigány/Roma Mesemondó Versenyt szervez a pécsi Gandhi Gimnázium


(archív)

Országos cigány mesemondó versenyt hirdetett november 21-ére a pécsi Gandhi Gimnázium. Általános és középiskolás diákok és felnőttek november 15-ig jelentkezhetnek a rangos vetélkedésre.

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2017 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉSEGY ÉVE TÖRTÉNT
 • Hamisításra kényszerítették az ORÖ munkatársát

 • Jogtalanul kapja havi félmilliós fizetését az ORÖ elnöke

 • Dagad az ORÖ-s botrány, a Kormányhivatal előre menekül

 • Észre se vették, hogy csak cigányok járnak az osztályba

 • Az Országos Roma Önkormányzat közleményeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:


 • sosi - na mi van?
  www.sosinet.hu

  Decade of Roma Inclusion

 • Rádió C  100 Tagú Cigányzenekar  MTV-Roma magazin