HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Teleki László is felháborítónak tartja az ORÖ pénzherdálását

betűméret csökkentése betűméret növelése
2016 Október 25    Forrás: RomNet-Hidvégi-B. Attilagaléria megtekintése


Ez a cikk archív

Felháborító az az eszméletlen mennyiségű pénzherdálás, amit a kormány segítségével az ORÖ tesz, miközben nyomorban élő romák és nem romák ezreit magukra hagyják - jelentette ki Teleki László MSZP-s országgyűlési képviselő az ORÖ Dohány utcai székháza előtt tartott keddi sajtótájékoztatóján. 

Hirdetmény

Elég volt a haverok, rokonok helyzetbehozásából, a klientúra kiszolgálásából, az ORÖ a kamu megyei irodái helyett ne a családtagjaikat, hanem a tehetséges, fiatal diplomásokat hozza helyzetbe - tette hozzá a volt romaügyi államtitkár, utalva a RomNet által a napokban feltárt visszaélésekre. A RomNet vasárnap és kedden számolt be arról, hogy a milliárdos adósságokkal küzdő szervezet csak ebben az évben mintegy 200 millió forintot juttatott az ORÖ-s képviselők zsebébe, és ezen a pénzen a roma szervezet vezetéséhez lojális, mintegy háromtucatnyi képviselő osztozott.


Teleki László azt mondta, a humántárca és a kormány csak színjátékot végez romaügyben, valós és hatékony programok nem valósulnak meg, ezért az MSZP nevében azt követelte a kormánytól, hogy az ORÖ által ellopott 1,6 milliárd forintot adja oda egy alapítványnak, vagy civil szervezetnek, hogy végrehajtsák az elmaradt programokat, és Orbán Viktor ne védje tovább Farkas Flóriánt. 

 

 

Az egykori romaügyi államtitkár szerint ez a másfél milliárd forint a cigányság jövőjét jelenti, és ha civilek valósítanák meg az ORÖ által végre nem hajtott programokat, akkor rövid időn belül kézzel fogható eredményeket lehetne látni, de hangsúlyozta, az országos önkormányzatra egyetlen fillért sem szabad bízni, mert az eddigi támogatásokat is egyszerűen ellopták.


Megjegyezte, az 1,6 milliárd forintból egy teljes tanéven át 10 ezer tanulónak lehetett volna havi 15 ezer forintos ösztöndíjat adni, vagy 300 tanoda teljes éves működését lehetett volna finanszírozni, nem beszélve arról, hogy ez a pénz a fogyatékkal élők foglalkoztatását, vagy az óvodai étkezetés kérdést is megoldhatta volna.

 

A szocialista honatya elfogadhatatlannak nevezte azt is, hogy a luxusautókat lízingelő, saját családtagjainak milliós fizetéseket juttató ORÖ-elnök, Balogh János és más kisebbségi képviselő újságírókat fenyegessen csak azért, mert tényszerűen beszámolnak a szervezet visszaéléseiről, bűncselekményeiről.

 

Teleki László-sajtótájékoztatót tart

 

Teleki László megjegyezte, már számos esetben az Országgyűlésben is felszólalt az Országos Roma Önkormányzat körüli visszaélésekről, a miniszterelnököt és minisztereket interpellált Farkas Flóriánt érintő ügyek miatt, a kormányzat foggal-körömmel védi a védhetetlent, a kormányzati kegyencnek számító lungo dromos elnököt.

 

 

Az MSZP-s képviselő szerint nem csak a pénzt, hanem a becsületét és a jelenét és a jövőjét is vissza kell adni a romáknak, amit a kormány, a romaügyi miniszterelnöki megbízott és az ORÖ lopott és herdált el a haveri bizniszekért és önös érdekekért.

 

Hidvégi-B. Attila  

 

Kapcsolódó cikkek:

http://www.romnet.hu/hirek/2016/10/25/mintegy_200_millio_forint_kerult_iden_az_oro-s_kepviselok_zsebebe

http://www.romnet.hu/hirek/2016/10/23/milliokat_keresnek_az_oro_kepviseloi

http://www.romnet.hu/hirek/2016/05/11/kepviseloinek_szervezi_ki_az_allami_mukodesi_tamogatast_az_oro)

http://www.romnet.hu/hirek/2016/07/11/mintegy_150_millio_forintot_koltott_iden_az_oro_fiktiv_irodak_mukodtetesere

http://www.romnet.hu/hirek/2016/04/27/lex_farkas_florianHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani DesignCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt