2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Lungo Drom: A cigányság nem lehet kárvallottja a migrációnak
2016. 09. 29. 00:00

A kvótanépszavazáson való részvételre és a kötelező betelepítési kvóta elutasítására szólítja fel a cigányság tagjait a Lungo Drom - írja a Magyar Hírlap.

 

A magyarországi cigányság nem lehet kárvallottja Brüsszel elhibázott migrációs politikájának – írta közleményében a Lungo Drom, emlékeztetve arra, hogy a magyarországi cigányság hazánk legnagyobb létszámú nemzetisége.

 

Alaptörvényben is rögzítetten államalkotó tényező. E közösség képviselőiként kötelességünknek érezzük, hogy felhívjuk a cigány nemzetiség tagjait mint Magyarországot féltő, ugyanakkor tenni akaró magyar állampolgárokat, hogy október 2-án vegyenek részt a népszavazáson, és mondjanak nemet a kötelező betelepítési kvótára – folytatja felhívásában a szervezet. 

 

Farkas Flórián



A Lungo Drom szerint nem hagyhatjuk, hogy Brüsszel elhibázott politikája veszélybe sodorja Magyarországot. Meggyőződésük szerint a kötelező kényszerbetelepítés intézménye párhuzamos társadalmak kialakulásához vezet, a magyar állampolgárok lehetőségei csökkennének, a közbiztonság pedig romlana. A tömeges bevándorlás hátrányai minden egyes települést veszélyeztetnének, de különösen a leghátrányosabb helyzetben lévő falvakat hoznák nehéz helyzetbe – hangsúlyozzák. Kijelentik, hogy a Lungo Drom a multikulturalizmus helyett továbbra is az évszázadok óta Magyarországon élő nemzetiségi kultúrák megőrzését, bevándorlók betelepítése helyett pedig a hazai cigányság felzárkózását szorgalmazza.