2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A feltétel nélküli alapjövedelemért tüntet az Opre roma párt
2016. 09. 21. 00:00

A Kossuth téren tart tüntetést és petíciót is ad át az alanyi jogon járó jövedelem bevezetésének elérése érdekében az Opre Roma párt.

Szerdán, szeptember 21-én a Miniszterelnökség épülete előtt, (Kossuth tér 4.) a járdára félezer embert vár az Opre Roma – Cigány Demokrata Néppárt. A szervezet Facebook-oldaláról kiderül, hogy a Szent István-bazilikánál várják a sajtót és a szimpatizánsokat 13 órakor, majd ezután vonulnak át a Parlamenttel szembe, ahol 14 órától beszédeket tartanak. A „nem csak romákat érintő” petíciójukat 15.30-kor átadják az Országgyűlésnél, majd visszatérnek a Miniszterelnökséghez épületéhez, ahol 16 óráig tart a demonstráció. 

 

A Miniszterelnökség munkatársainak megküldött levél – melyhez szerkesztőségünk is hozzájutott – ugyanakkor azt írja, hogy 12.30 és 16 óra között tart majd a demonstráció, amit a BRFK szükséges erőkkel biztosít.

 

Képtalálat a következőre: „kamarás istván tüntetés”

 

Az Opre Roma – Cigány Demokrata Néppárt elnöke, Kamarás István az év elején nyújtotta be a  feltétel nélküli alapjövedelem bevezetésével kapcsolatos népszavazási kezdeményezését a Nemzeti Választási Bizottsághoz, de az NVB a kezdeményezést az Alaptörvényben foglalt "fenntartható költségvetés elvére" hivatkozva utasította el, mint indokolták, egy sikeres népszavazás ebben az ügyben 10.000 milliárd forintot meghaladó kiadást jelentene a költségvetésnek.

 

Az Opre Roma – Cigány Demokrata Néppárt szerint az alanyi jogon járó jövedelem civilizációs kényszer és keresztényi kötelezettség egyben, és minden magyar állampolgárnak biztosítani kell annyi jövedelmet, ami legalább a tisztes szegénységhez elegendő. 

 

A roma párt 100, illetve 200 ezer forintos feltétel nélküli alapjövedelem bevetéséről akart népszavazást, kérdésük így szólt:

 

"Akarja-e, hogy minden magyar állampolgár - aki magyarországi, bejelentett lakóhellyel rendelkezik - havi nettó 100 000 Ft, a kisgyermeket váró édesanyák pedig havi nettó 200 000 Ft alanyi jogon járó juttatást kapjanak?"