HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A feltétel nélküli alapjövedelemért tüntet az Opre roma párt

betűméret csökkentése betűméret növelése
2016 Szeptember 21    Forrás: RomNet-Magyar Nemzet


Ez a cikk archív

A Kossuth téren tart tüntetést és petíciót is ad át az alanyi jogon járó jövedelem bevezetésének elérése érdekében az Opre Roma párt.

Hirdetmény

Szerdán, szeptember 21-én a Miniszterelnökség épülete előtt, (Kossuth tér 4.) a járdára félezer embert vár az Opre Roma – Cigány Demokrata Néppárt. A szervezet Facebook-oldaláról kiderül, hogy a Szent István-bazilikánál várják a sajtót és a szimpatizánsokat 13 órakor, majd ezután vonulnak át a Parlamenttel szembe, ahol 14 órától beszédeket tartanak. A „nem csak romákat érintő” petíciójukat 15.30-kor átadják az Országgyűlésnél, majd visszatérnek a Miniszterelnökséghez épületéhez, ahol 16 óráig tart a demonstráció. 

 

A Miniszterelnökség munkatársainak megküldött levél – melyhez szerkesztőségünk is hozzájutott – ugyanakkor azt írja, hogy 12.30 és 16 óra között tart majd a demonstráció, amit a BRFK szükséges erőkkel biztosít.

 

Képtalálat a következőre: „kamarás istván tüntetés”

 

Az Opre Roma – Cigány Demokrata Néppárt elnöke, Kamarás István az év elején nyújtotta be a  feltétel nélküli alapjövedelem bevezetésével kapcsolatos népszavazási kezdeményezését a Nemzeti Választási Bizottsághoz, de az NVB a kezdeményezést az Alaptörvényben foglalt "fenntartható költségvetés elvére" hivatkozva utasította el, mint indokolták, egy sikeres népszavazás ebben az ügyben 10.000 milliárd forintot meghaladó kiadást jelentene a költségvetésnek.

 

Az Opre Roma – Cigány Demokrata Néppárt szerint az alanyi jogon járó jövedelem civilizációs kényszer és keresztényi kötelezettség egyben, és minden magyar állampolgárnak biztosítani kell annyi jövedelmet, ami legalább a tisztes szegénységhez elegendő. 

 

A roma párt 100, illetve 200 ezer forintos feltétel nélküli alapjövedelem bevetéséről akart népszavazást, kérdésük így szólt:

 

"Akarja-e, hogy minden magyar állampolgár - aki magyarországi, bejelentett lakóhellyel rendelkezik - havi nettó 100 000 Ft, a kisgyermeket váró édesanyák pedig havi nettó 200 000 Ft alanyi jogon járó juttatást kapjanak?"

 

 Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Cigányozással vádolja Puzsért egy roma jogvédő aktivista

  • Varga Erika: Automatikusan működnek a „szalonrasszista” attitűdök

  • Magyar film nyerte a berlini Romani Filmek Fesztiválja fődíját

  • A roma és a magyar kultúra kiegészíti egymást

  • „Ugyanolyanok, mint mindenki más ember”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt