HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Tavaszi Megújulás – Pénteken kezdődik a Kugler Art Galéria programsorozata

betűméret csökkentése betűméret növelése
 
2016 Március 21    Forrás: romnet-HBAgaléria megtekintése


Ez a cikk archív

Tavaszi megújulás  címmel programsorozatot indít a Kugler Art Galéria, melynek nyitórendezvényére pénteken, egy aukció elindításával kerül sor. 

Hirdetmény

A Kugler Art Galéria Tavaszi megújulás programsorozatának nyitóeseménye keretében aukciót tart a XX. századi modern és roma képzőművészeti alkotásokból válogatva; árverésre bocsátanak egy festményt az Igazgyöngy Alapítványtól, melynek befolyó összegét az alapítvány kapja meg. A képzőművészeti alkotások bemutatása előtt pár perces videókat is vetítenek a művészekről.

 

kugler


Kőszegi Edit Balázs Béla-díjas filmrendező, a galéria művészeti vezetője a RomNet-et arról tájékoztatta, hogy a Kugler Art Galéria aukciót eddig soha nem tartott, és az idei rendezvénysorozatuk pénteken 18 órakor kezdődő megnyitóján arra az ismert előadóművész, Soma Mamagésa vezetésével kerül sor.

 

Megjegyezte, az aukció melletti kiállítás során bemutatásra kerüli műalkotások kiválasztott tételei tükrözik majd azt a sokszínűséget, amit az általa vezetett galéria képvisel. Láthatóak lesznek Anna Margit, Ámos Imre, Bada Márta, Bálint Endre, Bogdán János Amigó, Dilinkó Gábor, az Igazgyöngy Alapítvány, Lakatos Erika, Oláh Jolán és Szécsi Magda alkotásai.

 

Fátyol Kamilla színművész, a Tavaszi megújulás programsorozat koordinátorának tájékoztatása szerint a nyár elejéig tartó kulturális rendezvénysorozat keretében nem csak kiállításokat, hanem szabadtéri rendezvényeket, filmvetítéseket és színházi előadásokat is tartanak.

 

Április 7-én a Nemzetközi Roma Nap alkalmából „Kik ők? Ki ő? Hova tartozunk?” címmel beszélgetést tartanak a az identitásról a Kugler Art Szalonban, majd az Erzsébet téren a galéria képgyűjteményeiből fényfestést rendeznek.

 

Április 14-én lakásszínházi montázst láthatnak Casanova, Márai Sándor és Arthur Schnitzler írásai, Federico Fellini filmje alapján a KuglerArt Galériában. A Giacomo Casanova – hatás címmel megrendezésre kerülő eseményen, amelyet Sediánszky Nóra állított össze és rendezett,  közreműködik Molnár Csaba, Mics Ildikó, Melkvi Bea és Záhonyi Enikő.


Április 15-én Farkas Dénes színművész - Hazát és szerelmet keresek című, édesapja, Osztojkán Béla verseiből összeállított önálló estjére kerül sor a Nemzeti Színházban.

 

Április 22-én Goda Krisztina Veszettek című filmjét vetítik le az érdeklődőknek, majd a vetítés után beszélgetést tartanak az alkotókkal. A beszélgetés moderátora Balogh Rodrigó színművész lesz, beszélgetőpartner pedig Dr. Gyimesi Júlia pszichológus.

 

 Április 28-án a FÜGE produkciójában Klem Viktor - A nagybőgő című monodrámát láthatják. A nagybőgő egy közvetlen beszélgetés a zenész és a néző között. A nagybőgős őszintén vall az életéről, szerelméről, a zenéhez, társadalomhoz fűződő viszonyáról, gyengeségeiről, vagy éppen játszik a hangszerén.

 

Kugler Art Galéria címe: Budapest, 1052 Budapest, Sütő u. 2. 

 

https://www.facebook.com/kuglerartszalongallery/

 
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt