2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Tavaszi Megújulás – Pénteken kezdődik a Kugler Art Galéria programsorozata
2016. 03. 21. 00:00

Tavaszi megújulás címmel programsorozatot indít a Kugler Art Galéria, melynek nyitórendezvényére pénteken, egy aukció elindításával kerül sor.

A Kugler Art Galéria Tavaszi megújulás programsorozatának nyitóeseménye keretében aukciót tart a XX. századi modern és roma képzőművészeti alkotásokból válogatva; árverésre bocsátanak egy festményt az Igazgyöngy Alapítványtól, melynek befolyó összegét az alapítvány kapja meg. A képzőművészeti alkotások bemutatása előtt pár perces videókat is vetítenek a művészekről.

 

kugler


Kőszegi Edit Balázs Béla-díjas filmrendező, a galéria művészeti vezetője a RomNet-et arról tájékoztatta, hogy a Kugler Art Galéria aukciót eddig soha nem tartott, és az idei rendezvénysorozatuk pénteken 18 órakor kezdődő megnyitóján arra az ismert előadóművész, Soma Mamagésa vezetésével kerül sor.

 

Megjegyezte, az aukció melletti kiállítás során bemutatásra kerüli műalkotások kiválasztott tételei tükrözik majd azt a sokszínűséget, amit az általa vezetett galéria képvisel. Láthatóak lesznek Anna Margit, Ámos Imre, Bada Márta, Bálint Endre, Bogdán János Amigó, Dilinkó Gábor, az Igazgyöngy Alapítvány, Lakatos Erika, Oláh Jolán és Szécsi Magda alkotásai.

 

Fátyol Kamilla színművész, a Tavaszi megújulás programsorozat koordinátorának tájékoztatása szerint a nyár elejéig tartó kulturális rendezvénysorozat keretében nem csak kiállításokat, hanem szabadtéri rendezvényeket, filmvetítéseket és színházi előadásokat is tartanak.

 

Április 7-én a Nemzetközi Roma Nap alkalmából „Kik ők? Ki ő? Hova tartozunk?” címmel beszélgetést tartanak a az identitásról a Kugler Art Szalonban, majd az Erzsébet téren a galéria képgyűjteményeiből fényfestést rendeznek.

 

Április 14-én lakásszínházi montázst láthatnak Casanova, Márai Sándor és Arthur Schnitzler írásai, Federico Fellini filmje alapján a KuglerArt Galériában. A Giacomo Casanova – hatás címmel megrendezésre kerülő eseményen, amelyet Sediánszky Nóra állított össze és rendezett,  közreműködik Molnár Csaba, Mics Ildikó, Melkvi Bea és Záhonyi Enikő.


Április 15-én Farkas Dénes színművész - Hazát és szerelmet keresek című, édesapja, Osztojkán Béla verseiből összeállított önálló estjére kerül sor a Nemzeti Színházban.

 

Április 22-én Goda Krisztina Veszettek című filmjét vetítik le az érdeklődőknek, majd a vetítés után beszélgetést tartanak az alkotókkal. A beszélgetés moderátora Balogh Rodrigó színművész lesz, beszélgetőpartner pedig Dr. Gyimesi Júlia pszichológus.

 

 Április 28-án a FÜGE produkciójában Klem Viktor - A nagybőgő című monodrámát láthatják. A nagybőgő egy közvetlen beszélgetés a zenész és a néző között. A nagybőgős őszintén vall az életéről, szerelméről, a zenéhez, társadalomhoz fűződő viszonyáról, gyengeségeiről, vagy éppen játszik a hangszerén.

 

Kugler Art Galéria címe: Budapest, 1052 Budapest, Sütő u. 2. 

 

https://www.facebook.com/kuglerartszalongallery/