HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Nem érdekli a Miniszterelnökséget Farkas Flórián érettségije

betűméret csökkentése betűméret növelése
2016 Február 25    Forrás: Népszabadság-Czene Gábor


Ez a cikk archív

A Miniszterelnökség sem tudja, hol végezte iskoláit Farkas Flórián, de nem is törődik vele. A kancellária szerint nincs képesítéshez kötve, hogy valakiből miniszterelnöki biztos legyen, ezért nem kezelik Farkas önéletrajzát.

Hirdetmény

„A központi államigazgatási szervekről, valamint a kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény a miniszterelnöki biztosi megbízást nem köti sem képesítési feltételekhez, sem az alkalmazotti jogviszonyokban előírt személyi nyilvántartási kötelezettségekhez. A fentiek alapján a Miniszterelnökség Farkas Flórián úrral kapcsolatban nem vezet az iskolai végzettségét is tartalmazó személyi anyagot, továbbá az önéletrajzát sem kezeli" – válaszolta érdeklődésünkre a Miniszterelnökség.

 

Farkas Flórián és Lázár János a parlamentben

 

Érettségi, öltöny. Farkas Flórián és Lázár János a parlamentben
Teknős Miklós / Népszabadság

 

közelmúltban kiderült, hogy a fideszes parlamenti képviselő, az Országos Roma Önkormányzat korábbi elnöke összekeverte, hol végezte az egyetemet. Életrajzában korábban azt állította, hogy politológusként az ELTE jogi karán szerzett diplomát, majd – a sajtó kutakodása nyomán – pontosított: a Társadalomtudományi Karon ­végzett (a parlament honlapján közzétett életrajzban így már a TTK szerepel -a Szerk).

 

Azt viszont, hogy hol érettségizett, még mindig nem lehet tudni. A találgatások régóta folynak, fiatal roma értelmiségiek pár éve tüntetésen követelték, hogy Farkas mutassa be az érettségi bizonyítványát. Hiába. Nem kerültek elő hajdani osztálytársak azon az „érettségi találkozón" sem, amit a RomNet portál szervezett. Egyelőre pusztába kiáltott szó az adatvédelmi hatóság vezetőjének állásfoglalása is. Pedig Péterfalvi Attila hangsúlyozta: „egy országgyűlési képviselő alap- és középfokú végzettségének ténye, helye és ideje közérdekből nyilvános adat".

 

Farkas Flórián életrajza a parlament honlapján: valami hiányzik
Farkas Flórián életrajza a parlament honlapján: valami hiányzik

 

Farkas ráadásul nem csupán parlamenti képviselő, 2014 végén miniszterelnöki biztossá nevezte ki Orbán Viktor kormányfő. Nemrégiben közzétett vagyonnyilatkozatában a Miniszterelnökséget jelölte meg munkahelyeként. A kormányzati portálon ugyanakkor a miniszterelnöki biztosokat, közöttük őt is, a Miniszterelnöki Kabinetirodánál találjuk. A biztonság kedvéért mindkét minisztériumnak feltettük a romaügyi miniszterelnöki biztos végzettségére vonatkozó kérdéseinket, vagyis azt, hogy hol és mikor fejezte be iskoláit. Az efféle adatokat állítása szerint nem kezelő Miniszterelnökség még készséges volt a kabinetirodához képest, ahonnan nem kaptunk választ.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   szaszimarika@freemail.hu  | 2016 Február 27 14:48:43 like(0) dislike(0)

Persze, hogy nem érdekli, ha maszopos lenne az illető - keresztre feszítenék... De ez a felettébb műveletnek, iskolázatlan roma 800 e szavazót hozott....anno. Valamiért félre kell nézni. De sebaj...

Én is jelentkezem a kormányzásnál, a doktorimért... Igaz nekem van felősfokum meg is tudom mutatni.... Igazolni is tudom.... Remélem nem lesz kizáró tényező, hogy becsületes vagyok.


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani DesignCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt