HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Legyen a Fehér ló A Dal Magyarország küldötte és szimbóluma!

betűméret csökkentése betűméret növelése
2016 Február 25    Forrás: RomNet-Hidvégi-B. Attilagaléria megtekintése


Ez a cikk archív

Megérett az idő arra, hogy a Fehér ló kifejezés és név új értelmet nyerjen, és Magyarország jelképévé váljon egy sokkal nemesebb és értelmesebb európai cél érdekében! 

Hirdetmény

A Dal - Parno Graszt 

 

A Fehér lóról a legtöbb embernek az ellentengernagy, az egykori kormányzó jut eszébe. Akik viszont ismerik, és követik a magyar kulturális életet, azok tudhatják, ez a paripa egy kis szabolcsi faluból indult hosszú vágtára, és a tisztaságot, az értéket cipeli hátán. A világzenei színpadok meghódítása után végre a magyar közönség is közelebbről megismerhette az egyszerűséget és a tisztaságot közvetítő, bármikor jókedvet varázsló paszabi zenekart. Itt volt már az ideje. Tény, hogy A Dal című műsorba bejutva, és sokkal nagyobb nyilvánosságot és figyelmet kapva, most először lehet érezni azt a megbecsülést és tiszteletet, ami eddig is kijárt volna a két évtizede működő együttesnek. Az eddigi méltatlan mellőzésükről és a megbecsülésük hiányáról könyveket lehetne írni… De legyünk most pozitívak, nézzünk bizakodva a jövő felé! Meggyőződésem, a mostani dalverseny eddigi sikerével jobb irányba lehetne fordítani a zablát, hogy a penészes széna helyett egy mesebeli táltoshoz méltón parazsat ehessen a paszabi Fehér ló, és megállíthatatlanul vágtázza körbe Európát, hirdetve egy nép, egy nemzet kultúráját, amely gyökere minden mai zenei stílusnak, irányzatnak.

 

A Fehér ló nyergéből most meg lehetne cáfolni a cigánysággal szembeni sztereotípiát, és méltó módon elismertetni mindazt, amit csak álszenteskedő alkalmakkor és napokon tesznek embertársaink, vezetőink. Józanul, tudatosan kell vállalni mindazt, amit eddig csak a fesztiválok és családi rendezvények alkalmával örömittas állapotban mertek. Mert a hang, a vérpezsdítő muzsika ma is, most is ugyanaz, ugyanazok az emberek játszanak a hangszereiken.  

 

Most nem szolidaritásra, hanem bátor kiállásra, érzéseink és értékeink büszke vállalására van szükség! Mutassuk meg Európának, hogy igenis van olyan értékünk, amely a tömegcikkeken és gagyikon, a futószalagon gyártott celebeken és sztárokon felülkerekedve valódi kincset szór szét nem csak a kontinensen, hanem a többi földrészen is!  Ne a piaci igényekhez, hanem saját értékeinkhez igazodva hozzunk döntést, mert ez tesz minket naggyá, ettől válunk közösséggé. Együtt, sokszínűen.

 

Kiállásunk legyen szövetség ember és ember között, épüljön új szivárványhíd, amelyen nem csak a Parno Graszt, a paszabi Fehér ló, hanem mi is, egymást tisztelő, zeneszerető emberek is büszkén lépdelhetünk!

 

Mutassuk meg szombaton, A Dal című műsor döntőjében, hogy  bátran támogatjuk a jót, az értéket, új értelmet adunk a Fehér ló kifejezésnek, történelmet írva ezzel a lépéssel az európai kultúrának!

 

Segítsük szombat este A Dal című műsorban szavazatainkkal a Parno Graszt zenekart, hogy ők képviselhessenek minket májusban, Stockholmban, Svédország fővárosában, a 61. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében!

 

Hidvégi-B. Attila

 
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt