HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Fordulat: Ismét jöhetnek magyar roma menekültek Kanadába?

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  kanada, menekült, canada, refugee
2016 Február 10    Forrás: kanadaihirlap.com


Ez a cikk archív

McCallum intervenciója precedens-értékű lehet és sok száz elutasított magyar állampolgár kérelmét vizsgálhatják felül az elkövetkező hetekben és hónapokban. Andrew Brouwer torontói ügyvéd szerint “nagyon jó jel” a miniszter közbelépése.

Hirdetmény

Pusuma József és Daróczi Tímea (Fotó: CBC)

 

Sok száz magyarországi roma család számára jelenthet komoly fordulatot az, hogy Kanada bevándorlási minisztere közbelépésének köszönhetően, Pusuma József, felesége Daróczi Tímea, illetve kislányuk Lulu menekült státuszban térhetnek vissza Kanadába, miután korábban deportálták őket a kanadai hatóságok. Először 2009-ben kért menekült státuszt Kanadában a fiatal roma család, még a Magyar Gárda “fénykorának” és az ártatlan romákat célzó sorozatgyilkosságok idején. A magyar család három évig élt a torontói Windermere United Church jóvoltából a protestáns templom épületében és erőteljesen kiállt az egész kongregáció a család mellett. Vasárnap tapsviharral fogadták a hírt az Istentiszteleten, ahol Alexa Gilmour lelkész kijelentette: “Soha ne vonja senki kétségbe azt, hogy gondolkodó és elszánt emberek megtudják változtatni a világot!” A torontói templom több mint 43 ezer aláírást gyűjtott a magyar roma családért.

 

John McCallum bevándorlási és menekültügyi miniszter engedélyt adott a Pusuma-Daróczi családnak, hogy visszatérjenek Kanadába menekültként. Innentől kezdve már többnyire egyenes út vezet a végleges letelepedési státuszig. A CBC információi szerint a magyar roma család pár héten belül meg is érkezik Kanadába.

 

Eredetileg Viktor Hohots kanadai ügyvéd képviselte a roma családot és még sok magyar állampolgárt. Hohots azonban nem is jelent meg a tárgyalás napján és nem fordított le számos fontos iratot. Mulasztásai miatt utasították el nem csak Pusuma és Daróczi kérelmét, de még több mint száz magyar roma kérelmet is. Hohots ügyvédi praxisát közben felfüggesztették.

 

McCallum intervenciója precedens-értékű lehet és sok száz elutasított magyar állampolgár kérelmét vizsgálhatják felül az elkövetkező hetekben és hónapokban. Andrew Brouwer torontói ügyvéd szerint “nagyon jó jel” a miniszter közbelépése.

 

Pusumna József azt tervezi, hogy miután visszatérnek Kanadába, Torontóban nyítnak egy magyar éttermet.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   Tom58  | 2016 Február 10 21:07:16 like(0) dislike(0)

Ki fizette repülőjegyet?

 


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

  • Felosztanák Farkas Flórián birodalmát

  • A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügyeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt