HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Megrongálták és meggyalázták a Nehru parti roma holokauszt emlékművet

betűméret csökkentése betűméret növelése
 
2015 December 05    Forrás: romnet-HBAgaléria megtekintése


Ez a cikk archív

Soros Györgyöt szidalmazó feliratot és egy akasztófát rajzoltak ismeretlenek a budapesti Nehru parton lévő roma holokauszt emlékműre, és a gránitoszlop egyik sarkát össze is törték – látható azokon a fotókon, amelyeket a Phiren Amenca nemzetközi roma ifjúsági szervezet juttatott el szombat este a RomNetnek.

Hirdetmény

Az európai roma ifjúsági szervezet magyarországi és európai önkéntesei Budapesten tartanak egy hetes szemináriumot, amelynek keretében meglátogatták a Roma Polgári Tömörülés által létrehozott csepeli Cigány Történeti – Kulturális, Oktatási és Holokauszt Központot.  A roma fiatalok a csepeli intézmény meglátogatása után elmentek a IX. kerületben lévő roma holokauszt emlékműhöz is, és mint azt a RomNet-nek elmondták, döbbenten tapasztalták, hogy ismeretlenek megrongálták a vészkorszak roma áldozatinak emléket állító alkotást.

 

Az emlékmű egyik oldalára egy bitófát, rajta pedig egy felakasztott emberi alakot rajzoltak, mellé pedig azt írták: „Soros György a patkány”. A felakasztott alak alá pedig azt: „Fasszopó”.

 

A gránitból készült emlékmű egyik sarkát is összetörték az ismeretlen vandálok, mert az illesztésnél darabok hiányoznak, és az ütésnyomok is jól látszanak.

 

A holokauszt roma áldozatainak emlékművét az elmúlt években már többször összefestették, vagy fekáliával kenték össze, és a rongálás nyomait roma és nem roma szervezetek aktivistái takarították el. A rongálás miatt feljelentést is tettek, de egyetlen esetben sem találták meg az elkövetőket.

 

A Phiren Amenca nemzetközi roma szervezet közölte: egyeztetve a budapesti roma szervezetekkel, büntetőfeljelentést kívánnak tenni a rongálás miatt, és vasárnap délután közös összefogással megpróbálják eltüntetni a gyalázkodó feliratot és rajzot.

 

Hidvégi-B. Attila

 

 

 Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Május   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt