2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Már a logót keresik a cigánykonzervekre
2015. 11. 30. 00:00

Szavazni lehet, hogy nézzenek ki a cserdi cigányok termelte zöldségekből készült konzervek. A baranyai kis falu polgármestere a Lasipe márkanévvel szeretné javítani a cigányok megítélését.

lasipe cigány konzerv

 

Hogy nézzenenk ki a cigányok termelte zöldség- és gyümölcskonzervek? A kérdést a Baranya megyei Cserdiben tették fel. Bogdán László, a pár évvel ezelőtt a köcsögmentesítéssel elhíresüt polgármester, aki fóliás gazdálkodással igyekszik a zömében cigányok lakta falu megélhetését és jó hírét javítani, már egy ideje ígéri, hogy saját márkanév alatt forgalmazott termékekkel jelenik meg a piacon.

Maguk termelte zöldségekből és gyümölcsökből készült konzerveket forgalmaznának Lasipe márkanév alatt. “A lasipe azt jelenti, jóság. Cigánylecsót sütünk, berakjuk üvegekbe, ellátjuk Lasipe-logóval, és elvisszük a legnagyobb boltokba” – ezt az Origónak mondta Bogdán még a nyáron. A célja, hogy a brand segítségével az étkezésen keresztül az emberek gondolkodását is megváltoztassa a cigányokról. Ezzel amúgy nincs egyedül.

 

Most látványterveket tett közzé a falu Facebook oldalán, ahol arra biztatja az embereket, hogy szavazzanak a nekik leginkább tetszőre.