HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Air Transat: Az utasok a felelősek

betűméret csökkentése betűméret növelése
2015 Október 10    Forrás: MNO - Győr Ágnes


Ez a cikk archív

Körülbelül negyven magyar állampolgár fordult kártérítésért az Air Transathoz, azok, akiket nem engedtek Budapesten felszállni az elmúlt hónapokban Kanadába tartó járataikra – erősítette meg lapunknak a kanadai légitársaság üzemeltetője. Ám a cég által küldött válaszlevélből az is kiderült, a követeléseknek nem tesznek eleget. Szerintük ugyanis kivétel nélkül az utasok felelőssége, ha nem rendelkeznek az utazási célnak megfelelő dokumentumokkal, márpedig a szóban forgó esetekben erről volt szó.

Hirdetmény

Azt írták, a kanadai kormány tisztviselői, akik a beszállási pontoknál végezték el az utasok kikérdezését, több esetben is arra a megállapításra jutottak, hogy az illető nem rendelkezik az utazási célhoz szükséges okmányokkal, így például munkavállalói vagy bevándorlási vízummal. Emlékeztettek arra is, hogy a légitársaság a végső döntést arról, hogy ki szállhat fel a repülőre, a bevándorlási hivatal munkatársainak ajánlása alapján dönti el. A gyakorlatban olyan, hogy a repülőtársaság a hatósági ajánlással ellentétes döntést hoz, nem fordul elő. Már csak azért sem, mert súlyos közigazgatási illetéket kell fizetniük minden olyan utas után, akit nem megfelelő iratok miatt nem engednek belépni Kanadába; ráadásul az adott társaság köteles fedezni az illető személy visszautaztatásának költségeit is.

 

Ismeretes, Dancs Mihály, a Roma Polgárjogi Mozgalom elnöke számolt be nyáron a Népszabadságnak arról, hogy több roma család sem szállhatott fel az észak-amerikai országba induló repülőkre, annak ellenére, hogy állításuk szerint érvényes jegyük és úti okmányuk is volt. Az érintettek jogi képviseletét ellátó Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda ügyvédje, Udvari Márton korábban azt mondta lapunknak, mivel a kanadai cég önként nem fizet, a magyar fogyasztóvédelemhez fordulnak az ügyben. Ha pedig így sem sikerül érvényre juttatni követeléseiket, elképzelhető, hogy be is perelik a társaságot.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt