HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Meg akarták puccsolni a roma önkormányzat elnökét?

betűméret csökkentése betűméret növelése
 
2015 Október 08    Forrás: atv.hu


Ez a cikk archív

Vajda László fideszes ORÖ-tag szerint Farkas Flórián és Berényi László szervezésében kedden puccsot készítettek elő Hegedüs István megbuktatására.

Hirdetmény

Vajda László, az ORÖ fideszes tagja csütörtök reggel arról tájékoztatta lapunkat, hogy Farkas Flórián miniszteri biztos és Berényi László, az önkormányzat korábbi elnökhelyettese szervezésében kedden Albertirsára hívták a roma önkormányzat képviselőit, amire a többség – 31 ember – el is ment. Hozzátette, hogy az ülésen Farkas is részt vett, majd egy óra múlva elhagyta a találkozót. Vajda szerint a találkozónak az volt a célja, hogy megbuktassák a jelenlegi ORÖ-elnököt, Hegedüs Istvánt, és hogy elmozdítsák a helyéről Buri Edina hivatalvezetőt és Poldán Ferenc gazdasági vezetőt. A roma önkormányzat elnökségi tagja úgy tudja, több százezres fizetést ajánlottak azoknak, akik hajlandóak „elárulni” az elnököt.


„Farkas és Berényi szervezésében összefogtak, hogy átvegyék az uralmat az önkormányzat és a szövetkezet (Híd a munka világába) felett, és hogy elmozdítsák Hegedüst” – jelentette ki lapunknak Vajda.

Az albertirsai találkozó tényét egyébként maga Hegedüs István is megerősítette, azonban egyéb elfoglaltságra hivatkozva nem tudott bővebb tájékoztatást adni.

 

Vajda elmondása szerint Berényiék mára hívták újabb találkozóra a képviselőket, ezúttal Pilismarótra, hogy ott aláírják majd az „álomszerződést”. Csakhogy az egyik képviselőnek gyanús lett az ajánlat, ezért telefonon beszélt az önkormányzat volt gazdasági vezetőjével. Bence Gáborné kijelentette a képviselőnek, hogy egy szó sem igaz az ígéreteből, ha alá is írják a szerződést, nem sokat fognak látni a beígért pénzből. Emiatt többen úgy döntöttek, hogy nem vesznek részt a pilismaróti találkozón, amit időközben Berényi László különböző indokokra hivatkozva le is fújt – mondta Vajda, aki azt is hozzátette, feljelenést fog tenni, mert szerinte becsapták a képviselőket.

 

Jégre vezették a f*szit

Az ORÖ elnökségi tagja szerint akkor romlott meg a Farkas Flórián és Hegedüs István közötti jó viszony, amikor a jelenlegi elnök rájött arra, hogy milyen „pénzügyi visszaélések” történtek a volt vezető ideje alatt.


„Amióta megnyílt Hegedüs szeme, megromlott a kapcsolat” – mondta Vajda, és hozzátette: az elnök addig „szó szerint Farkas Flórián bábja volt”.

Az ORÖ fideszes tagja ezt azzal próbálta alátámasztani, hogy Hegedüs Istvánnak a megválasztásától, 2014 októberétől egészen 2015 májusáig aláírási joga sem volt az általa vezetett roma önkormányzatnak. Szerinte minden fontos dologban Dobóvári Ildikó hivatalvezető hozta meg a döntést, aki szintén Farkas Flórián bizalmi embere. „Utána azt mondták Hegedüsnek, hogy itt van öcsém, edd meg amit főztél. Jégre vezették a f*szit, márpedig nagyon vékony jégre, ami beszakadt” – jelentette ki forrásunk, aki szerint a most Hegedüs ellen forduló elnökhelyetteseket is Farkas Flórián „tette Hegedüs nyakára”, hogy fékezzék az elnököt.

 

Mindenki lemondatna mindenkit

Ahogy arról portálunk is beszámolt, Hegedüs István hétfőn arra szólított fel elődjét és korábbi bizalmasát Farkas Flóriánt, hogy távozzon a politikai közéletből, mert akadályozza a roma integrációs folyamatot. „Ha Farkas Flóriánnak fontosak a cigány emberek, akkor beadja lemondását” – jelentette ki az elnök. Hegedüs szerint Farkas arra törekszik, hogy bedöntse az Országos Roma Önkormányzatot, és kijelentette: a birtokában van egy hangfelvétel, amelyikben Farkas Flórián kijelenti, hogy ő van olyan bizalmi viszonyban olyan magas rangú személyekkel, akik, ha kell, megszüntetik a roma önkormányzatot.


Hegedüs életveszélyes fenyegetésről is beszámolt, ezt az állítást egy, az atv.hu által megkérdezett elnökségi tag is megerősítette. Elmondása szerint azzal fenyegették meg képviselőket, hogy „az ellenszegülők halállal lakolnak”.

Az ORÖ négy elnökhelyettese és a szervezet pénzügyi ellenőrző bizottságának elnöke szerint azonban Hegedüs Istvánnak kellene azonnal lemondania a tisztségéről, mert méltatlanná vált az elnöki feladatok ellátására. Jónás Gábor, Rácz Tamás, Lakatos István és Balogh János, valamint Gáspár Szilvia közös közleményében azt írta: Hegedüs István, az ORÖ elnöke olyan embert szólított fel lemondásra, akinek az elnöki pozícióba való felemelését köszönhette. Hozzátették, az elnök által elkövetett "sorozatos jogszabálysértések", a közgyűlési határozatok végrehajtásának elmulasztása és a pénzügyi ellenőrző bizottság munkájának akadályozása miatt már szeptember 28-án lemondásra szólították Hegedüst. Az ORÖ vezetői szerint Hegedüs István egy nagyon jól működő ORÖ-t vett át, rövid elnöksége alatt azonban botránypolitizálásba sodorta a szervezet. "Egy ilyen ember nem lehet cigány vezető!" - szögezték le az ORÖ vezető tisztségviselői, akik azt is hozzátették, hogy hálátlan embernek tartják Hegedüst.

 

Természetesen Farkas Flóriánt is próbáltuk elérni, hogy elmondhassa az álláspontját, de nem jártunk sikerrel.

 

Vajda László közleménye:

 

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

Óriásit BlöfföltEK Albertirsán

 

Alulírott Vajda László az Országos Roma Önkormányzat képviselője jelen sajtóközleményemben kívánom a közvéleményt informáló észrevételeimet megosztani.

 

Farkas Flórián és Berényi László szervezésében 2015.10.06-án puccsot készítettek elő Hegedűs István ORÖ elnök megbuktatására Albertirsán.

 

Az ülésen megjelent Farkas Flórián miniszterelnöki biztos úr valamint Bencze Gáborné, az ORÖ volt gazdasági vezetője is. Farkas Flórián egy órát vett részt az ülésen, majd ezt követően elhagyta az ülést. A képviselők elmondása szerint 30-31 fő vett részt a tárgyaláson, akik ORÖ képviselők egyben. A szervezők előzetes információi alapján több százezer Ft-os fizetés, valamint 2018. december 31-ig tartó szerződés megkötés ígérete hangzott el.

 

A szerződés feltételei a következők voltak:

 • Hegedős István ORÖ elnök eltávolítása
 • Dr. Buri Edina hivatalvezető menesztése
 • Poldán Ferenc gazdasági vezető szerződésének felbontása.

 

Blöffölt Farkas Flórián:

 

A beígért szerződés megkötések nem történtek meg a képviselők részére, ami 2015.10.08-ára lett átszervezve Pilismarótra. Bencze Gáborné tájékoztatása szerint a mai napra meghirdetett közgyűlés elmarad, az alábbi okok miatt:

 • a szerződés megkötésekre nem áll semmilyen anyagi forrás rendelkezésre
 • még a képviselők üzemanyag térítést sem tudják állni,

illetve Bencze Gáborné elmondja, hogy szerződést sem tudnak kötni, mivel a források nem állnak rendelkezésre. A volt gazdasági vezető kijelentette, hogy nem kíván többet együtt működni Berényi Lászlóval, mivel a beígért szerződéshez szükséges forrásnak nem álltak és nem állnak rendelkezésre.

 

2015.10.01.én ORÖ rendkívüli közgyűlésen Berényi László képviselő vezetésével Farkas Flórián megbízásából megakadályozták, hogy a közgyűlés elfogadja a pénzügyi átcsoportosításokat, ami alapját képezi a negyedik negyedévi állami normatív támogatás lehívásának. Ezzel veszélybe sodorták az ORÖ működését, és a meglévő szerződések kifizetését. Az Országos Roma Önkormányzatot működésképtelenné válást kívánták elősegíteni, mert céljuk a hatalom megszerzése bármi áron. Ennek érdekében bármilyen hazugságot, ígéretet hajlandók megtenni.

 

Farkas Flórián és Berényi László hajlandók együttműködni minden olyan helyzetben, amely hozzásegíti őket az általuk kitűzött céljuk megvalósításához és hatalmi pozíciójuk megőrzésében. Ezt támasztja alá a 2015.10.06-ai albertirsai ülés valamint a 2015.10.01-i ORÖ rendkívüli közgyűlés is.

 

Nem helytálló és nem támogatható, amit Berényi László képviselő Farkas Flórián támogatásával végrehajtott az elmúlt időszakban, hogy a képviselőket félrevezette és megfenyegette őket.  

 

Megkérem a tisztelt Berényi László képviselő társamat, hogy a továbbiakban ne próbálja befolyásolni az ORÖ képviselőket, mint ahogy tette Albertirsán, hogy becsapta mindazokat a képviselőket, akik megjelentek. Egyúttal kérem a mindazon tisztelt képviselő társaimat, akik részt vettek Albertirsán, hogy ébredjenek fel álmukból és ne hagyják, hogy félrevezessék őket, ahogy tették most is. Felelősséggel tartoznak a magyarországi cigányságnak, felelősséggel tartoznak akkor, amikor szavazni kell és felelősséggel tartoznak akkor is, amikor engedik, hogy más személy-személyek befolyásolhatják döntéshozatalukat. Bízom abban, hogy a képviselőtársaim az elmúlt napokban rájöttek arra, hogy ki a szavahihető politikus és ki az aki mellé támogatásukat kell adniuk. 20-25 év nagyon hosszú idő, ami azt jelenti nagyon sokszor be lettünk csapva, félre lettünk tájékoztatva, és addig kellettünk annak a személynek, mind megyei, mind országos képviselők, hogy négyévente hoztuk megyei szinteken az eredményeket a mi támogatásunkkal jutott parlamentbe. Elég volt, és úgy gondolom, hogy a roma politikának nélküle kell megújulnia, és a továbbiakban nem tudjuk támogatni azt a roma politikát, amit ő képvisel. Példaként szeretném megemlíteni, hogy az ő javaslatára választottuk meg Hegedűs István Elnök Urat, most pedig ő akarja eltávolítani az ORÖ éléről. Azt gondolom, hogy a mindenkori kormánynak olyan roma vezetőkre van szüksége, akik politikailag és szakmailag megfelelnek az elvárásoknak. Farkas Flórián nem ezek közé tartozik.

 

Zalaszentgrót, 2015. október 8.

 

Vajda László

ORÖ képviselő

Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
 • Haláleset Csenyétén: a polgármester a mentősöket okolja

 • Közvetlenül a gyöngyöspatai családokkal próbál egyeztetni az állam

 • Gyöngyöspatai iskolaügy: Horváth László: sérti az emberek igazságérzetét a kártérítés

 • Rasszista demonstrációt hirdetett Miskolcra és Sályra a Mi Hazánk Mozgalom

 • Cigány autonómiaCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

 • 100 Tagú Cigányzenekar  Phiren Amenca  Parno Graszt