HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Felszámolta a francia rendőrség az egyik legrégebbi illegális romatelepet Párizs közelében

betűméret csökkentése betűméret növelése
2015 Augusztus 27    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Felszámolta az egyik legrégebbi illegális cigánytelepet csütörtökön a francia rendőrség, a Párizstól északra található La Courneuve-ben, ahol mintegy kétszáz roma élt 2008 óta.

Hirdetmény

Az egyik legforgalmasabb autópálya mentén, egy ipari telepen található romatábor kiürítését a város kommunista polgármestere, Gilles Poux kezdeményezte, még 2013-ban. 

 

    A rendőrség azután kezdte meg délután az emberek elküldését, hogy a kiürítést elrendelő bírósági döntés ellen a civil szervezetek által benyújtott valamennyi fellebbezést elutasította az igazságszolgáltatás.

 

    Az emberek nyugalommal hagyták el a telepet a zuhogó, őszies esőben.  

 

    A prefektúra szerint az elfogadhatatlan higiéniai körülmények miatt elkerülhetetlen volt a telep felszámolása, ahol nem volt sem víz, sem áram.  A 203 ember (181 felnőtt és 82 gyermek) közül a leginkább kiszolgáltatott családoknak átmeneti ellátást ajánlottak fel. Ezt az Abbé Pierre-ről elnevezett alapítvány és a Világ Orvosai nevű segélyszervezet elégtelennek találta, így a helyszínen mintegy harminc sátort osztott szét azoknak a romáknak, akiknek a hatóságok nem biztosítottak szállást.      

 

    "Ezek az emberek, akik hét éve éltek itt, megfelelő és kielégítő megoldás hiányában, most az utcán találják magukat" - írta közleményében a két szervezet. Álláspontjuk szerint a kiürítés "ismét a politikai logikátlanságot tükrözi vissza, amely valós megoldás helyett csak félretolja a problémát". 

 

    A segélyszervezetek egy 2012-es, a baloldali kormánytöbbség és az emberi jogi szervezetek által közösen megfogalmazott rendelet alkalmazását szeretnék elérni, amely az illegális romatáborok felszámolásakor azt kéri a prefektusoktól, hogy a kiürítésekkel párhuzamosan próbálják meg a szociális helyzet felmérni és átmeneti szállást biztosítani valamennyi elküldött ember számára.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Farkas Flórián fércmunkának tartja a Sargentini-jelentést

  • Magyar roma nőről ír az Independent, aki a brit cigányság jogaiért küzd

  • „Te is a nemzet része vagy” – megtartották a 6. Roma Büszkeség Napját

  • Megtartották a Roma Büszkeség Napját, de Járóka Líviát nem hívták meg

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt