HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kanada csak javasol, nem dönt

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  roma, kanada, canada
2015 Augusztus 06    Forrás: boon.hu


Ez a cikk archív
Nem a kanadai hatóságok tagadják meg a kiutazást; a végleges döntést a légitársaságok hozzák meg. Eztta választ adta az Észak-Magyarországnak Kanada budapesti nagykövetsége, amikor arról érdeklődtünk, hogy miért nem engedik felszállni a torontói járatra a többnyire roma származású utasokat.
Hirdetmény

Lapunkat is megkeresték többen, hogy Kanadába utaztak volna, de a reptéren kiállították őket a sorból és hiába volt érvényes meghívólevelük, útlevelük, repülőjegyük, nem kaptak beszállókártyát, így nem is repülhettek. Az ügy tovább folytatódik, hiszen az utasok perelnek, merttöbbeknek több százezer forintjuk bánja, hogy nem engedték őket kiutazni. A perhez azonban nem árt tudni, ki hozta meg a végső döntést arról, hogy nem utazhatnak.

 

Milyen alapon?

 

Kanadai Határőrszolgálatnál (CBSA) érdeklődtünk, arra voltunk kíváncsiak, a kanadai hivatalnokok milyen alapon végezték a kihallgatásokat Magyarország területén, magyar állampolgárokat vizsgálva.

 

Válaszukból kiderült, a CBSA végzi a repülőjáratok ellenőrzését, kapcsolattartó tisztjük a Kanadai Bevándorlási és Menekültvédelmi Törvény alapján működik együtt a légitársaságokkal, hogy segítsék eldönteni, hogy az utasok, akiket Kanadába szállítanak, az előírásoknak megfelelő iratokkal rendelkeznek-e. Hangsúlyozták: a kapcsolattartó tiszt csak javaslatot tesz, a végső döntés a légitársaság kezében van. A kanadai hatóságok vélhetően megküldik javaslataikat a légitársaság képviselőinek írásban, hogy ezzel segítsék döntéseiket.

 

Ajánlások csak szóban

 

Milyen dokumentumok készültek ennek során, és milyen formában értesítették az utasokat az őket érintő döntésekről? – kérdeztük.

 

„Az ajánlások csak szóban történnek a CBSA részéről a légitársaság felé. A CBSA nem készít semmilyen iratot a légitársaság részére” – válaszolták.

 

Azt is megkérdeztük: azon esetekben, amikor az utasnak nem engedélyezték a beszállást, miért nem kaptak erről valamilyen dokumentumot.

 

„Ez a kérdés a légitársaságra vonatkozó értesítési és jogorvoslati eljárást érinti, melyről a CBSA nem tud nyilatkozni” – tájékoztattak.

 

ÉM-NSZR

 

 

 


Kinek kell fizetni?

 

 

Korábban a légitársaságot is megkerestük, akik arról tájékoztattak minket, hogy a kanadai hatóság nem engedi fel a repülőre az embereket, éppen ezért a légitársaság erre hivatkozva utasította el a jegy árának visszatérítését. A CBSA szakembere erre a következőt válaszolta:„A nagykövetség tisztában van azzal, hogy mit állít a légitársaság. A nyilatkozat pontatlan. A CBSA-nak nincs hatásköre a beszállás megtagadására; a CBSA csupán tanácsot tud adni a légitársaságnak. Mivel az utaztatási szerződés a légitársaság és az utas között jött létre, a légitársaság hozza meg a végső döntést azt illetően, hogy az utasnak engedi, vagy megtagadja a felszállást a repülőre. A repülőjegy árának megtérítését illetően a nagykövetségnek csupán a médiából van információja. Mivel az utasszállítási szerződés a légitársaság és az utas között jön létre, a repülőjegy árának megtérítése ügyében az utas forduljon a légitársasághoz”.

 


 Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 3 hozzászólás érkezett.

#3   moroder65  | 2015 Augusztus 07 03:44:14 like(0) dislike(0)

Valojaban a Cbsa nek tenyleg nem lenne hataskore hogy beszallasnal barkit zaklasson ezert nem ismerik el amit csinalnak ! A menekult kerokkel ha mar elertek kanadaba viszont allitom embersegesen bannak es tudnak a letezo problemakrol amik a romakat eri magyarorszagon kulonosen a miskolcrol erkezok helyzetet ismerik ! Caak azt javaslom hogy aki kitoloncolva ment el kanadabol az ne pazarolja a penzet higy ujra probalkozzon jonni ! Ok azok a menekult kerok akik vakaha negetiv dontest kaptak es a dontestol szamitva 45 napon belul nem hagytak el kanadad onszantukbol azok az emberek mind kitoloncolt szemelynek szamitanak ! Meg akkor is ha maguktol felszalltak a gepre es elmentek  vagy fellebeztek a dontest es utana mentek el maguktol ha azt is visszautasitottak ! Akkor is kitoloncolt szemelynek sxamitanak es csak ugy utazhatnak valaha vissza ha elotte becsben a kanadai kovetsegrol kernek kulon beutazasi engedelyt ! Na az utobbi idoben rengereg yen ember jelent meg engedely nelkul es ez az egyik ok amiert oda kukdtek a tisztviselkket kerdezoskodni ! A masik rengeteg rome jotf volnaxlatogatoba valoban a csalad tagjaihoz mint turista ! Igenam de vagy ok vagy a meghivo csaladtak nem felelt meg a beengedesi  kovetelmenyek !!!! Mik azok ???  Munkahely , legtobb roma vagy megvmindig segelyen el vagy le van szazalekolva tahat az allam tartja el ezek utan o hogyan tud vendegul latni egy harom gyerekes csaladot 1 - 2 honapra  ugy hogy azoknal osszesen van vagy 150 -200 dollar !!!! Vagy a fogado szemelynek meg mindig nincs statusza tehat a menekult kerelme folyamatban van aktalaban ez us kizaro ok a latogatasra de mindig vannak tisztviselok akik humanusak es tesznek kiveteleket es beengednek valakit ugynevezett visitor rekorddal ami egy megadott idore szol es jelentkezni kell a repteren amikor elhagyja az illeto az orszagot ! Roviden ennyi ! Aki tobbet akar tudni az irjon kerdezzen szivesen valaszolok es nem a hablaty dumat amit hivatalosan mondanak ! 

#2   moroder65  | 2015 Augusztus 07 03:27:05 like(0) dislike(0)

Ekkora hazug bandat ! Egyik a masikra keni! A hatarrendeszet kuldott oda embereket mert azokat akartak kiszurni akik mar elozoleg ki voltak toloncolva az orszagbol vagy nem feleltek meg a turista latogatas felteteleinek ! A hararrendeszet hazudik hogy ok csak javaslatot tesznek ! A repulotarsasagnak nincs erdekeben megtagadni az utazast ugyanis retur jegy nelkul nem is megy senki turistanak de meg menekultkent sem ! Egyszeruen egy ijesztegetes megy megpedig azert hogy visszaszoritsak a menekult keroket hacsak lehet mert az utobbi 1 evben 80 %-ra emelkedett a romak elfogadottsagi aranya es ezt ok es csaladtagjaik is tudjak ezert a hatarrendeszet meg akarja elozni a tomeges menekult kerelmeket ! Ezert aki  nem akarja magat kotozkodesnek kitenni a beszallasnal az jobb ha nem a kozvetlen jarattal probalkozik ! A hivatalos szovegek amiket az ujsagiroknak nyilatkoznak az mind hablaty duma ! Egyebkent rengetegen jottek  nem romak feketen dolgozni magukat turistanak kiadva es ezeket az emberkeket is ki akarjak szurni ! 

#1   moroder65  | 2015 Augusztus 07 03:24:59 like(0) dislike(0)

Ekkora hazug bandat ! Egyik a masikra keni! A hatarrendeszet kuldott oda embereket mert azokat akartak kiszurni akik mar elozoleg ki voltak toloncolva az orszagbol vagy nem feleltek meg a turista latogatas felteteleinek ! A hararrendeszet hazudik hogy ok csak javaslatot tesznek ! A repulotarsasagnak nincs erdekeben megtagadni az utazast ugyanis retur jegy nelkul nem is megy senki turistanak de meg menekultkent sem ! Egyszeruen egy ijesztegetes megy megpedig azert hogy visszaszoritsak a menekult keroket hacsak lehet mert az utobbi 1 evben 80 %-ra emelkedett a romak elfogadottsagi aranya es ezt ok es csaladtagjaik is tudjak ezert a hatarrendeszet meg akarja elozni a tomeges menekult kerelmeket ! Ezert aki  nem akarja magat kotozkodesnek kitenni a beszallasnal az jobb ha nem a kozvetlen jarattal probalkozik ! A hivatalos szovegek amiket az ujsagiroknak nyilatkoznak az mind hablaty duma ! Egyebkent rengetegen jottek  em romak 


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Május   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt