2024 March 28., Thursday/Hajnalka napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Vajda: Farkas Flóriánnak lejárt az ideje
2015. 08. 05. 00:00

A 300 millió forint nagyon ütős, ennyi pénz szabálytalan elköltését vizsgálja az Emmi, ez súlyosan érintheti az Országos Roma Önkormányzat gazdálkodását is – ezt Vajda László mondta az ATV ...

 

Az Országos Roma Önkormányzat képviselője szerint az ORÖ pályázott a Híd a munka világába program uniós forrásaira, ezért terhelheti a szervezet büdzséjét ez az összeg. A képviselő elmondta: Farkas Flórián, az ORÖ korábbi elnöke szervezte az egész projektet, az ORÖ képviselőit be sem avatták a részletekbe, ez volt a legnagyobb baj.

Vajda hozzátette: a képviselők teljesen ki volt iktatva a Híd a munka világába program részleteiből, semmibe sem avatta be őket Farkas Flórián, a székházvásárlásról sem lehetett tudni semmit. A képviselő úgy fogalmazott: Farkas Flórián és a csapata alkotta a szövetkezetet és az egész ORÖ-t, a volt elnök a hozzá közel álló személyeket favorizálta,

"egy személy 3-4 munkahelyen dolgozott, 3-4 fizetésért".

Vajda László kijelentette: 4-5 családra lett felépítve a szövetkezet és az egész roma önkormányzat, másokat semmibe sem avattak be. Az ORÖ képviselője hangsúlyozta: ha Hadházy Ákos nem találja meg ezeket a közbeszerzéseket, még most sem tudnának erről a történetről.


A képviselő szerint az egyik projektmenedzser havi 1,2 millió forintos fizetést kapott 4 órás munkaidőre.

Vajda László hozzátette: a minisztériumok nem adják ki az ORÖ képviselője számára az iratokat, közben meg december óta folyamatosan zajlik a dokumentumok megsemmisítése, az egyik hivatalvezető rengeteg iratot semmisített meg már.

Szerinte megoldást kell találni, különben csődbe megy az Országos Roma Önkormányzat. Vajda László elmondta: félő, hogy a végén nemcsak 300 millió forintról lesz szó, ugyanis várható, hogy az ÁSZ is szabálytalanságokat talál majd.

Az ORÖ képviselője kijelentette: most dőlnek ki a csontvázak a szekrényből, Farkas Flórián megosztotta az önkormányzatot, nem hagyja dolgozni az új elnököt. A képviselő hangsúlyozta: Farkas Flóriánnak lejárt az ideje, új roma politikára van szükség, ezért a miniszterelnöknek is levelet fognak írni.

Házkutatások, lefoglalások, tanúkihallgatások

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, három ügyet egyesítve nyomoz a NAV az Országos Roma Önkormányzat részvételével zajló Híd a munka világába elnevezésű program forrásainak felhasználásával kapcsolatban.

Sárközi Alexandra ezredes, a NAV bűnügyi szóvivője a Népszabadságnak arról számolt be, hogy a nyomozás elrendelése óta további két ügy érkezett a rendőrségtől a projekttel kapcsolatban. Ezeket az ügyeket a folyamatban lévő nyomozással egyesítették. Azt is elmondta, hogy a nyomozók házkutatásokat, lefoglalásokat hajtottak végre és több tanút is kihallgattak.