HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

ORÖ: Lassan haladnak az eljárások

betűméret csökkentése betűméret növelése
2015 Július 09    Forrás: Magyar Nemzet


Ez a cikk archív

A jelek szerint hosszú eljárás várható az Országos Roma Önkormányzat ellen tett feljelentések ügyében, ugyanis több esetben hetek óta aktatologatás zajlik. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal három feljelentés alapján költségvetési csalás miatt nyomoz ugyan, ám további négy feljelentés ügyében az ügyészség és az adóhivatal között vándorolnak az iratok.

Hirdetmény

Lassan haladnak az eljárások az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) háza táján, a hatóságok négy feljelentés ügyében hetek óta még azt sem tudták eldöntetni, hogy elrendeljék-e a nyomozást, vagy sem. Ehelyett, úgy tűnik, a hatóságok inkább tologatják az iratokat, s hatásköri fejetlenség lett úrrá rajtuk.

 

A roma szervezet ügyében májusban jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el a Fővárosi Főügyészség az ORÖ részvételével zajló Híd a munka világába program gyanús pénzköltései miatt. Az ügyben az adónyomozók már házkutatást tartottak, s iratokat foglaltak le. A nyomozás nem indult zökkenőmentesen. Először Hadházy Ákos, az LMP képviselője, majd az ORÖ alternatív vizsgálóbizottsága fordult a hatóságokhoz. Előbbi feljelentését hamar elutasították, ám az ügyészség végül felülbírálta a döntést, s elrendelte a nyomozást.

 

Harmincmillióért hét kocsit bérelt

 

Azóta további feljelentéseket tettek a roma pénzek felhasználása miatt, ám a hatóságok gyors reagálása ezúttal sem történt meg. Az adóhivatalhoz a roma szervezet ügyében négy feljelentés is érkezett, ám nem döntöttek az ügyben, hanem továbbították az iratokat a Fővárosi Főügyészségnek, állásfoglalást kérve a feljelentésekről. Ugyanakkor az ügyészség visszaküldte az akták nagy részét, mivel úgy ítélték meg, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal saját hatáskörben eldöntheti, mi legyen a feljelentések sorsa.

 

A Híd a munka világába program pénzköltései ügyében indult eljárás kapta a legnagyobb nyilvánosságot. A felzárkóztatási program gyanús pénzköltéseiről először az Index számolt be. A cikk szerint a 2013-ban, 75 százalékban uniós forrásokból indult programban nem a célnak megfelelően, a leghátrányosabb helyzetűek érdekében használhatták fel a forrásokat. Egyebek között 200 millió forintért vásároltak székházat, és a forrásokat kezelő szövetkezet – amelynek Farkas Flórián a vezetője – harmincmillió forintért bérelt hét középkategóriás gépjárművet fél évre.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani DesignCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt