2024 April 24., Wednesday/György napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Házkutatások kezdődtek az Országos Roma Önkormányzatnál
2015. 06. 11. 00:00

Házkutatásokat és lefoglalásokat kezdtek az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) részvételével zajló Híd a munka világába program forrásainak felhasználásával kapcsolatban.

    
A Magyar Nemzet felidézte: a csaknem ötmilliárd forintból megvalósuló Híd a munka világában roma felzárkóztatási projekt gyanús pénzköltéseiről először az Index számolt be, amely szerint a 2013-ban 75 százalékban uniós forrásokból elindult program nem a célnak megfelelően, a leghátrányosabb helyzetűek érdekében használta fel a pénzeket; többek közt 200 millió forintért vásároltak székházat, valamint 30 millió forintért béreltek hét középkategóriás gépjárművet fél évre.
    
Azt írták: az adónyomozók először május közepén jelentek meg a roma szervezet fővárosi Dohány utcai székházában, miután a Fővárosi Főügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és hűtlen kezelés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el.

 

A lap információja szerint az adóhivatal több tanút is meghallgatott az ügyben és iratokat is lefoglaltak. Az adónyomozók először május közepén jelentek meg a roma szervezet Dohány utcai székházában, miután a Fővárosi Főügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen.

„A Híd a munka világába projekttel kapcsolatos nyomozás továbbra is folyamatban van költségvetési csalás gyanúja miatt. A pénzügyi nyomozók házkutatásokat, lefoglalásokat hajtanak végre, tanúkihallgatások történnek. A nyomozás jelenlegi határideje augusztus 4-e, ez a határidő azonban szükség esetén meghosszabbítható. Ennél többet a nyomozás érdekeire való tekintettel nem tudunk megosztani a nyilvánossággal” – mondta el a Hír TV-nek Sárközi Alexandra, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi szóvivője.

 

MTI-Hír TV