HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

DK: vizsgálják a Fidesz és Orbán Viktor felelősségét is az ORÖ botrányaiban

betűméret csökkentése betűméret növelése
2015 Június 11    Forrás: RomNet - Hidvégi-B. Attila


Ez a cikk archív

A DK szerint a nyomozóknak a Fidesz és Orbán Viktor felelősségét és vizsgálni kell az ORÖ körüli bűncselekmények miatt – írat közleményében a párt, azonnali lemondásra szólítva fel Farkas Flóriánt.

Hirdetmény

Azonnali lemondásra szólította fel Farkas Flórián miniszterelnöki biztost a Demokratikus Koalíció (DK), és azt követelik, hogy a roma vezető fizesse vissza az Országos Roma Önkormányzattól "ellopott" pénzeket azoknak a romáknak, akiknek a felzárkóztatására azt szánták.


Az ellenzéki párt az Országos Sajtószolgálaton keresztül kiadott közleményében emlékeztettek arra, hogy sajtóinformációk szerint a NAV nyomozói házkutatásokat és lefoglalásokat kezdtek az Országos Roma Önkormányzatnál a "Híd a munka világába" nevű program forrásainak felhasználásával kapcsolatban. A gyanú szerint Farkas Flórián fideszes politikus, volt miniszterelnöki biztos több száz millió forintot lophatott el a romák felzárkóztatására fordított keretből – tették hozzá. „A Farkas Flórián vezette ORÖ-nél most jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoznak. A korrupt kormánynak persze teljesen természetes, hogy Vida Ildikók és Farkas Flóriánok kezelhetik az adófizetők pénzét, mérhetetlen károkat okozva a magyar társadalomnak. Farkast azonban tavaly decemberben maga Orbán Viktor nevezte ki miniszterelnöki biztosává, ami egyértelműen felvetheti a miniszterelnök felelősségét is” – írta közleményében a Demokratikus Koalíció. Az ellenzéki párt szerint a nyomozati szerveknek azt is vizsgálniuk kell, hogy mit tudhatott a Fidesz Farkas üzelmeiről, illetve tudhatott-e Orbán Viktor a miniszterelnöki biztosa korrupciógyanús tevékenységeiről, visszaéléseiről.  A DK felszólítja Farkas Flóriánt, hogy azonnal mondjon le és fizesse vissza az Országos Roma Önkormányzattól ellopott pénzeket azoknak a romáknak, akiknek a felzárkóztatására azt szánták.A DK úgy véli, hogy az Orbán-rendszer utáni európai Magyarországon nem kerülhetnek korrupt nyerészkedők kezeibe a felzárkóztatásra szánt pénzek. 

HBAHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani DesignCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt