HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok: kollégája késésébe kötött bele az ügyvéd

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  romagyilkosságok
2015 április 17    Forrás: mno.hu


Ez a cikk archív

Eljárási hibák miatt hatályon kívül helyeztetné a romagyilkosságok ügyében hozott elsőfokú ítéletet az elsőrendű vádlott védője, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség azonban nem lát okot erre. A büntetőper másodfokú tárgyalásán pénteken a perbeszédek hangzottak el. A hat halálos áldozatot követelő támadássorozat négy vádlottja közül első fokon hármat ítéltek tényleges életfogytiglanra, a negyedik vádlottnak 13 évet kell fegyházban letöltenie.

Hirdetmény

Egy ügyvéd késésére alapozza az elsőrendű vádlott, Kiss Árpád ügyvédje a kérelmét, hogy a másodfokon eljáró ítélőtábla helyezze hatályon kívül az elsőfokú ítéletet és rendeljen el új eljárást. Még 2011-be fordult elő, hogy Csontos István negyedrendű vádlott ügyvédje késett, ezzel pedig a másik védő szerint sérült a vádlott kötelező védelemhez fűződő joga. „Miután délelőtt 10 órától folytatódott Kiss Árpád elsőrendű terhelt meghallgatása, negyedrendű Csontos István védője, dr. Barcsi István ügyvédkolléga nem tartózkodott a tárgyalóteremben. Ezt a tényt a tanácsvezető bíró is konstatálta, de ennek ellenére folytatta a tárgyalást” – mondta Bérdi Zsolt, Kiss Árpád ügyvédje.A romagyilkosság-sorozat tárgyalása a héten kezdődött el az ítélőtáblán. Pénteken az ügyész és a sértettek jogi képviselőinek beszéde hangzott el, illetve az elsőrendű vádlott védőjének perbeszéde is elkezdődött. Kiderült az is, hogy pár napja felfüggesztették a Nemzeti Nyomozó Iroda eljárását, amelyben azt szerették volna kideríteni, hogy ki lehet az a negyedik ember, aki részt vett a besenyszögi fegyverrablásnál. Ott ugyanis Csontos István , a negyedrendű vádlott nem volt jelen, és az elsőfokú ítéletben a bíróság is utalt rá, hogy a gyilkos fegyverek megszerzésénél valaki sofőrként segíthette az első három vádlottat. „Tanúvallomás alapján feltehető volt, hogy az esetleges ismeretlen elkövető, a már első fokon elítélt elkövetők ismerősi, baráti köréhez tartozhat. Az ezen körhöz tartozó személyek beazonosítása, ellenőrzése, illetőleg elszámoltatása is megtörtént, azonban olyan személy nem került látókörükbe, akinek a bűnössége vonatkozásában gyanú merült volna fel” – mondta Magócsi István, a Fővárosi Ítélőtábla előadó bírója.

 

http://video.mno.hu/data/videos/final/13/123579/images/5.jpg

http://mno.hu/videok/12

 

Romagyilkosságok: kollégája késésébe kötött bele az ügyvéd" class="splashimage" />
Romagyilkosságok: kollégája késésébe kötött bele az ügyvéd

Új nyom híján azonban ez a nyomozás nem folytatódik. Első fokon a romagyilkosság-sorozat négy vádlottja közül hármat, Kiss Árpádot, Kiss Istvánt és Pető Zsoltot tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre, a negyedrendű vádlott Csontos Istvánt 13 év fegyházra ítélték. A vád szerint ők támadtak rá romákra kilenc településen 2008 júliusa és 2009 augusztusa között, fegyverrel és Molotov-koktélokkal. A támadássorozat hat halálos áldozatot követelt.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ösztöndíj a cigány értelmiségért

  • A romák is a Fidesz-KDNP jelöltjeit fogják támogatni

  • Romagyilkosságok - Tíz éve történt a nagycsécsi támadás

  • A SOMNAKAJ NOVEMBERBEN UTOLJÁRA A NEMZETI SZÍNHÁZBAN

  • Ösztöndíj pályázat roma fiataloknakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt