2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Újabb bűnügyben indult nyomozás az ORÖ ellen
2015. 04. 02. 00:00

Egy újabb, a Híd a munka világába projekttől független ügyben, hűtlen kezelés gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség az Országos Roma Önkormányzat ellen – tudta meg a RomNet.

Az ORÖ foglalkoztatási programjának több száz millió forintos gyanús pénzköltési ügyétől függetlenül, amelyben az ügyészség, a NAV és a rendőrség is eljárást folytat, egy újabb bűncselekmény gyanúja miatt rendelt el nyomozást a rendőrség a roma önkormányzattal szemben – értesült a RomNet.

 

A RomNet birtokába került dokumentum alapján a Fővárosi Főügyészség nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt rendelte el a nyomozást, és az ügy lefolytatásával a BRFK VII. Kerületi Rendőrkapitányságát bízta meg.

 

A RomNet úgy tudja, a nyomozás részben azért indult, mert - a pénzügyi visszaéléseket feltáró vizsgálóbizottság tagjainak megállapítása szerint - az ORÖ vezetése több millió forintot fizetett ki közgyűlési felhatalmazás nélkül a testület dolgozóinak és kizárólag a lungo dromos, vagy a testület vezetésével együttműködési nyilatkozatot aláírt képviselőknek.

 

A Btk. 376. § (1) bekezdésébe ütköző, és a (2) bekezdés a) pontja szerint minősülő bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

 

Hidvégi-B. Attila