HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Sikkasztás és más bűncselekmények miatt is nyomozhatnak az ORÖ ellen

betűméret csökkentése betűméret növelése
2015 Március 31    Forrás: Magyar Nemzet


Ez a cikk archív

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatása szerint a bűncselekményekről szóló feljelentéseket a napokban küldték meg a rendőrségnek. Ezek között hivatali visszaélés, hűtlen kezelés, hanyag kezelés, valamint sikkasztás bűncselekménye is szerepel. Az viszont nem derült ki, hogy a feljelentéseket ki tette, erről az adóhivatal ugyanis nem adott tájékoztatást.

Hirdetmény

A NAV-ot azon eljárás kapcsán kerestük meg, amit Hadházy Ákos LMP-s képviselő kezdeményezett a roma pénzek ügyében. Ismert, a képviselő hivatali visszaélés miatt tett feljelentést, ezt azonban a Fővárosi Főügyészség elutasította. A költségvetési csalás tényállásában feljelentéskiegészítést rendeltek el, amivel az adóhatóságot bízták meg, ám a NAV is a feljelentés elutasításáról döntött. Most azonban kiderült, hogy az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) pénzeinek ügyében más is feljelentés tett. Úgy értesültünk, hogy az ügyben a Nemzeti Nyomozó Irodának kell eljárnia, azonban tegnap hiába kerestük a rendőrséget, lapzártánkig nem kaptunk válaszokat.

 

Ismert, az Index számolt be korábban arról, hogy a 2013-ban, főként uniós forrásokból indult Híd a munka világába programban nem a célnak megfelelően, a leghátrányosabb helyzetűek érdekében használják fel a pénzt, s a program tele van gyanús költésekkel. Többek között kiderült, több száz millió forintért vásároltak ingatlanokat, irreális áron béreltek gépjárműveket, s vásároltak irodabútorokat. Farkas Flórián, az ORÖ volt elnöke, aki jelenleg a program forrásait kezelő Foglalkoztatási Szövetkezet elnöke, a botrány kipattanása óta nem hajlandó nyilatkozni a pénzek felhasználásáról.

 

Az ügyben Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is vizsgálatot rendelt el. A tárca február 25-én közölte lapunkkal, hogy az ellenőrzés 5-15 napot vehet igénybe. Bár a határidő hetek óta lejárt, a minisztérium azóta sem reagált érdemben kérdéseinkre. A miniszter már utalt arra, hogy amennyiben büntetőjogi kategóriát észlel az ügyben, megteszi a szükséges lépéseket. A botrány miatt korábban Lakatos Attila Borsod megyei cigány vajda lapunknak úgy nyilatkozott, hogy tüntetést szervez, ami azonban úgy tudjuk, végül elmaradt.

 

A lap arról ír, hogy egy feljelentés nyomán a Nemzeti Nyomozó Irodának kell eljárnia. Korábban az Index írt arról, hogy az önkormányzat 2013-ban indult Híd a munka világába program forrásait nem a céloknak megfelelően használták fel, a listán például autóbérlés és ingatlanvásárlás is szerepel irreális áron. Az ügyben az Emberi Erőforrások Minisztériuma is vizsgálódott, de ennek eredményéről a lapnak nem adtak tájékoztatást.

 

Sikkasztás, hűtlen kezelés miatt is nyomozhatnak az ORÖ-nál" class="splashimage" />

 

 

Magyar NemzetHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt