HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Lázár: Le kell mondaniuk az elítélt Lungo Drom-os és fideszes politikusoknak

betűméret csökkentése betűméret növelése
2015 Március 11    Forrás: hvg.hu


Ez a cikk archív

A Miniszterelnökséget vezető miniszter több mindenben igazat adott egy hozzá kérdést intéző MSZP-s képviselőnek, és megígérte: elérik, hogy lemondjon önkormányzati elnökségétől a letöltendőre ítélt – majd újraválasztott – szekszárdi romavezető. Egy szintén elítélt fideszes polgármester ügyében a tárcának nincs mozgástere, de Lázár magánvélménye szerint neki is le kellene mondania.

Hirdetmény

Több dologban igazat adott Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Harangozó Tamás MSZP-s képviselőnek hétfőn a parlamentben.

 

A szocialista politikus azoknak a fideszes, illetve Fidesz-közeli önkormányzati vezetőknek az ügyében tett fel kérdést, akiket a közelmúltban elítélt a bíróság, mégis zavartalanul folytatják politikai pályafutásukat.

 

A szembetűnőbb ügy a szekszárdi roma önkormányzat Lungo Drom-os elnöke volt, aki befolyással üzérkedés miatt 1 év 8 hónap letöltendő börtönre ítélt jogerősen a bíróság. Az ügyben bebizonyosodott, hogy Sárközi János József önkormányzati szükséglakások kiutalásával élt vissza. Bár az ítélet megszületett, március elején Sárközit megerősítette tisztségében a szekszárdi testület, a megyei kormányhivatal pedig nem tett semmit az ügyben – hangzott el Harangozó felszólalásában.

 

Egy hónappal a szekszárdi eset után Pusztaföldvár fideszes polgármesterét ítélték pénzbírságra egy túlárazott beruházás ügyében. A polgármester azt mondta, hogy ő már az elsőfokú ítélet után lemondott volna a város vezetéséről, de a kormányhivatal vezetője arra biztatta, hogy maradjon – idézte fel Harangozó Tamás. Az MSZP-s képviselő azt kérdezte Lázártól, aki személyesen felel az önkormányzatok törvényes működéséért, hogy "meddig falaznak még a fideszes és Fidesz-szövetséges bűnözőknek".

 

 

Lázár János válaszában azt mondta, Harangozónak jó néhány kérdésben igaza van. Amint a Miniszterelnökséghez megérkeznek a Sárközi elítélésével és újraválasztásával kapcsolatos iratok, közigazgatási eljárás keretében intézkednek a képviselői és az elnöki mandátumai megszüntetéséről – mondta.

 

A pusztaföldvári eset bonyolultabb, mert ott nem letöltendőre, hanem pénzbírságra ítélték a polgármestert, és a törvény szerint a kormányhivatal csak szabadságvesztés esetében léphet közbe. Lázár ugyanakkor meg fogja vizsgálni, hogy tárcájának milyen törvényes lehetősége van a beavatkozása. Lázár magánvéleménye, hogy a pénzbírsággal sújtott pusztaföldvári polgármester méltatlanná vált hivatal betöltésére, és le kellene mondania.

 

Kapcsolódó cikk:

Büntetőper indult a Tolna megyei lungo dromos cigányvajda-elnökkel szemben

 

http://www.romnet.hu/hirek/2014/07/01/buntetoper_indult_a_tolna_megyei_lungo_dromos_ciganyvajda-elnokkel_szembenHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt