HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Bomba érv a roma önkormányzattól a több százmilliós irodára

betűméret csökkentése betűméret növelése
2015 Február 24    Forrás: Index


Ez a cikk archív

Két csodálatos érv hangzott el ma egy beszélgetésen az Országos Roma Önkormányzat által futtatot Út a munka világába projekt menedzsereitől arra a kérdésre, hogy miért van szüksége egy, a romák foglalkoztatását segítő programnak egy drága, budai, Gellérthegy utcai irodára, amit egyes számítások szerint 300 millióért, mai elmondásuk szerint 205 millióért vásáro

Hirdetmény
 • Közel van a minisztériumokhoz, amelyekkel tárgyalniuk kell (az EMMI például a Duna másik oldalán van)

 

 

 • Kell a reprezentatív iroda, mégsem fogadhatnak egy Strabagot akárhol (mondjuk egy Közgép központi irodája például a XXIII. kerületben van)

 

 

Múlt héten részletesen beszámoltunk arról, hogy milyen furcsaságok vannak egy, az ORÖ most már a parlamentben is vitatott foglalkoztatási programja körül: 1,2 milliós fizetés félállásban, egy tanulmányban olyan sorok, mint „a roma nők ősanyai minősége″, illetve 300 millióért vásárolt gellérthegyi irodaház abból az EU-s pénzből, amit a leghátrányosabb helyzetűek érdekében kellene felhasználni. A „Híd a munka világába” nevű, közel 5 milliárdos projekt tele van gyanús pénzköltésekkel és szakmai blöffökkel. 

 

 

Azt, hogy az eddig lehívott pénz mire ment el, a trafikmutyi szekszárdi epizódját leleplező exfideszes, a botrány után az LMP-be átigazoló Hadházy Ákos kezdte felfejteni. A fenti érveket is ő idézte abból a beszélgetésből, ami közte és a projektmenedzserek között zajlott.

 

 

A Hadházy, majd az Index által felvetett visszásságokra a roma önkormányzat első reakciója egy elég komolytalan levél volt, ahol többek között azzal védekeztek, hogy a bruttó összegek helyett odaírták, hogy a nettó mennyivel kevesebb. A gyanús pénzköltéseket firtató roma vezetők Lázár Jánost arra kérték, állítsa le a kifizetéseket, és érje el, hogy a megfelelő szervek vizsgálják ki a projekt kétes ügyeit. Lázár János a parlamentben is felvetett probléma kapcsán Farkas Flóriánhoz irányította Hadházy Ákost, és kollégáját, Ikotity Istvánt. Ha ezután is maradnak kételyek, a Miniszterelnökség uniós forrásokkal foglalkozó hivatala kész ellenőrizni a pénz útját a program befejezése után, mondta Lázár.

 

 

A névvel tett névtelen feljelentés

 

 

Magyar Nemzet ma megírta, Lázár János arra hivatkozva, hogy „nem volna szerencsés prekoncepciók, sajtóhírek vagy névtelen feljelentések alapján vizsgálatot indítani", visszautasította a vizsgálatokat. Ezzel az érvvel alapvető probléma, hogy a feljelentés nem névtelenül ment, azt Hadházy Ákos tette meg a megfelelő helyen.

 

 

A Lázár által emlegetett találkozóra Farkas Flóriánnal pedig ma délután került sor az ominózus Gellérthegy utcai irodában, amivel csak egy probléma volt: Farkas Flórián el sem ment.

 

 

Az ott megjelenő két projektmenedzser Hadházy szerint minden fellelhető összegről azt mondta, azok rendben vannak, a 300 milliós iroda szerintük 205 valójában, és arra a cikk elején található okok miatt volt szükség.

 

 

Bár papírt semmiről nem mutattak, azt az ígéretet tették, hogy minden elküldenek majd.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Május   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
 • Túl az ötezredik család megsegítésén az Országos Roma Civil Tanács!

 • Mert megint itt tartunk: nem, nincs olyan, hogy cigánybűnözés

 • Ismét meggyalázták a roma holokauszt budapesti emlékművét

 • Nagylóci remények

 • Elment a roma holokauszt egyik utolsó túlélőjeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

 • 100 Tagú Cigányzenekar  Phiren Amenca  Parno Graszt