2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

ORÖ: a Híd a munka világába program a hátrányos helyzetűek felzárkóztatását szolgálja
2015. 01. 31. 00:00

Cáfolja az ORÖ az LMP Híd a munka világába programmal kapcsolatos kijelentéseit, mert közlésük szerint a programmal a hátrányos helyzetű emberek és a romák képviseletére, felzárkóztatásra törekednek.

Az ORÖ az MTI-nek küldött közleményében arra reagált, hogy LMP antikorrupciós szakszóvivője pénteken közölte: kormányzati segítséggel herdálja el az ország az uniós forrásokat. Hadházy Ákos szerint az ORÖ "a semmire" költött el 300 millió forintot a romák munkavállalását segítő forrásból. Kifejtette: a romák és a hátrányos helyzetűek foglalkoztatását elősegíteni hivatott Híd a munka világába program 5 milliárd forintos keretösszegéből 600 millió segítené a roma kisebbséghez tartozók munkavállalását.

 

Az ORÖ közlése szerint Hadházy Ákos nyilatkozata téves információkon és abból levont hibás következtetéseken alapul. A szóvivő a projekttevékenységek megismerésére nélkül "intézett támadást a romák egyik legfontosabb törekvése ellen" - tették hozzá.

 

Megjegyezték, hogy a program keretében létrejön egy - a közfoglalkoztatás rendszerétől függetlenül működő - a hátrányos helyzetűek által létrehozott és működtetett országos foglalkoztatási szövetkezet, kiépül annak szervezeti és infrastrukturális háttere.

 

"A hazai kutatási eredményekre figyelemmel pedig rögzítendő, hogy a romák által alapított és működtetett foglalkoztatási szövetkezet - a piaci szereplők romafoglalkoztatástól történő elzárkózására figyelemmel - az egyetlen lehetőség a saját felzárkózásukért tenni akaró cigányok számára" - hangsúlyozták.

 

Mint írták: "rendkívül veszélyes lenne, ha az LMP a kiegyensúlyozott, mértéktartó és hiteles politizálás helyett teret adna a hátrányos helyzetűekkel szembeni etnikai és szociális szegregációt képviselő ideológiáknak".

 

orbán-flóri

 

- MTI -