HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

ORÖ: a Híd a munka világába program a hátrányos helyzetűek felzárkóztatását szolgálja

betűméret csökkentése betűméret növelése
2015 Január 31    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Cáfolja az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) az Hadházy Ákos LMP-s szakszóvivő Híd a munka világába programmal kapcsolatos kijelentéseit, közlésük szerint a programmal a hátrányos helyzetű emberek és a romák képviseletére, felzárkóztatásra törekednek.

Hirdetmény

Az ORÖ az MTI-nek küldött közleményében arra reagált, hogy LMP antikorrupciós szakszóvivője pénteken közölte: kormányzati segítséggel herdálja el az ország az uniós forrásokat. Hadházy Ákos szerint az ORÖ "a semmire" költött el 300 millió forintot a romák munkavállalását segítő forrásból. Kifejtette: a romák és a hátrányos helyzetűek foglalkoztatását elősegíteni hivatott Híd a munka világába program 5 milliárd forintos keretösszegéből 600 millió segítené a roma kisebbséghez tartozók munkavállalását.

 

Az ORÖ közlése szerint Hadházy Ákos nyilatkozata téves információkon és abból levont hibás következtetéseken alapul. A szóvivő a projekttevékenységek megismerésére nélkül "intézett támadást a romák egyik legfontosabb törekvése ellen" - tették hozzá.

 

Megjegyezték, hogy a program keretében létrejön egy - a közfoglalkoztatás rendszerétől függetlenül működő - a hátrányos helyzetűek által létrehozott és működtetett országos foglalkoztatási szövetkezet, kiépül annak szervezeti és infrastrukturális háttere.

 

"A hazai kutatási eredményekre figyelemmel pedig rögzítendő, hogy a romák által alapított és működtetett foglalkoztatási szövetkezet - a piaci szereplők romafoglalkoztatástól történő elzárkózására figyelemmel - az egyetlen lehetőség a saját felzárkózásukért tenni akaró cigányok számára" - hangsúlyozták.

 

Mint írták: "rendkívül veszélyes lenne, ha az LMP a kiegyensúlyozott, mértéktartó és hiteles politizálás helyett teret adna a hátrányos helyzetűekkel szembeni etnikai és szociális szegregációt képviselő ideológiáknak".

 

orbán-flóri

 

- MTI -Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani Design

  • Hidvégi-B. Attila: Ó évi gondolatok az új évre

  • Vizsgálat a cserdi polgármester ügyébenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt