2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Az MCF csatlakozik a Lungo Dromhoz
2014. 10. 16. 00:00

Az MCF csatlakozik a Lungo Dromhoz, támogatja a jobboldali roma szervezet kormánnyal közös munkáját az ORÖ-ben, és ugyanerre erre biztat minden roma szerveztet.

 

A korábban még baloldali szervezetnek tartott MCF szerdán közleményben tudatta, hogy bár a kampányban a Lungo Drom által irányított roma politika megváltoztatását, az ORÖ-n belüli váltást szorgalmazták, a választási eredmények ismeretében és tudatában beállnak a sorba, a jobboldali törekvéseket támogatják a cigányság érdekében.

 

Az ORÖ 47 fős testületében az MCF 6 mandátumot tudott szerezni: képviselő lett Balog János, az MCF elnöke, Kiss Jánosné elnökhelyettes és Rafael Gyula elnökhelyetes. A korábban Kolompár Orbán által vezetett szervezet színeiben kapott mandátumot Dógi János, Pongó Ignác és Tóth Ferenc.

 

Az ORÖ-ben a Roma Polgári Tömörülés és a Roma Polgárjogi Mozgalom szintén 6-6 mandátumot kapott, míg a Lungo Dromnak 29 mandátum jutott.

 

Az MCF vezetőinek közleményét a RomNet az alábbiakban közli olvasóival: 


    Budapest, 2014. október 15., szerda (OS) - Nyilatkozat

    
Az MCF a Magyarországi Cigányok Országos Fóruma listáján az Országos Roma Önkormányzat megválasztott képviselői nyilatkozunk arról, hogy csatlakozunk a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség munkájához. Tevékenységünkkel támogatni kívánjuk a Kormány és a Lungo Drom által a magyarországi cigányság integrációja érdekében közösen elkezdett munkát. 

Felkérünk minden magyarországi cigányembert, ha valóban fontosnak tartják a cigányság, valamint saját és családjuk jövőjét, csatlakozzanak és tevékenyen vegyenek részt a Lungo Drom által meghirdetett és a Kormánnyal közösen elindított új roma politika megvalósításában. 

Budapest, 2014. október 14.

Balogh János
MCF elnöke

Kiss Jánosné 
MCF elnökhelyettese 

Rafael Gyula
MCF elnökhelyettese