2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Lungo Drom: a nemzetiségi önkormányzati választáson a romák az egységre szavaztak
2014. 10. 14. 00:00

A Lungo Drom elnöke szerint a vasárnapi nemzetiségi önkormányzati választáson jelentős sikert ért el a szervezet, és bebizonyosodott, hogy a magyarországi roma társadalom is az egységet és a ...

Farkas Flórián - aki fideszes országgyűlési képviselő és az Országos Roma Önkormányzat elnöke is - kedden az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta: "ismét bebizonyosodott, hogy a magyarországi roma társadalom is inkább az egységet, a szakmai munkát és a kormánnyal való együttműködést választja, és nem a széthúzást és az értelmetlen botránypolitizálást".

 

 

Hangsúlyozta, hogy a Lungo Dromot az elmúlt négyéves munkájának elismeréseként a roma szavazók helyi szinten 132 418 szavazattal támogatták, ennek eredményeként a 3764 mandátumból 2334 képviselői helyet szereztek meg. "Ez az eredmény még a pártokkal való összehasonlításban is második helyezést jelent" - fűzte hozzá.

 

Farkas Flórián szerint a választói bizalmat mutatja, hogy a rajtuk kívül induló 51 roma jelölőszervezet együttesen is alig több mint feleannyi mandátumot szerzett, mint a Lungo Drom.

 

Ugyancsak a Lungo Drom politikai erejét mutatja, hogy a 19 megyéből 17-ben megszerezte a területi roma önkormányzat irányítását, valamint az Országos Roma Önkormányzat is a Lungo Drom irányításával alakul meg - olvasható a közleményben.

 

Mint Farkas Flórián írta, a Lungo Drom újból bebizonyította, hogy a legerősebb szövetségese a Fidesz-KDNP-nek, "szakmai, politikai felkészültségével és társadalmi elfogadottságával méltó partnere a kormányzatnak.