HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A zene, mint lételem

betűméret csökkentése betűméret növelése
2014 Október 03    Forrás: stop.hu


Ez a cikk archív

Élete minden mozzanatát a muzsika alárendeltségében éli az a fiatal tehetség, aki már huszonévesen a világ legnagyobb koncertszínpadairól varázsolta el közönségét. A hegedű legnagyobb mestereit is elkápráztató Kállai Ernő lételemének tekinti a zenét, de tudja, a sikerért alázattal és szorgalommal kell dolgoznia - a nap minden órájában. Az ifjú virtuóz a Zene Világnapján a Zeneakadémián ünnepel.

Hirdetmény

Kállai Ernőt születése pillanatától a zene ölelte körbe. Nem túlzás azt állítani, hogy az anyatejjel együtt szívta magába a muzsikát. A mesekönyvek helyett a kottakönyvet forgatta, varázspálca helyett pedig a vonó volt apró kezeiben. A híres Kállai dinasztia sarjáról már néhány éves korában tudni lehetett, rendkívüli tehetség. A klarinétkirály Kállai Kiss Ernő unokája, a híres cigányprímás, Ifj. Kállai Kiss Ernő fia már hat éves korában olyan szinten muzsikált, hogy a család eldöntötte, a klasszikus zene felé orientálódva kell fejleszteniük fiukat. Az általános iskolát éppen csak elkezdő Ernő gyakran koncertezett, fürdött a rivaldafényben, gyakorolt, és rendkívüli erővel és gyorsasággal fejlődött. Ennek köszönhető, hogy már 12 évesen felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneakadémia Különleges Tehetségű Gyermekek osztályába, majd 2006-ban teljes ösztöndíjat kapott a New York-i Juilliard Egyetemre, ahol Itzhak Perlman tanítványaként 2012-ben Bachelor és Master diplomát szerzett. Mesterdiplomájának koncertjét New Yorkban, a Juilliard School of Music Paul termében, John Root zongoraművész kísértével tartotta. A tengerentúli tanulóéveire a koronát Bach, Beethoven, Saint-Saëns és Debussy műveiből összeállított műsorával tette fel.


Kállai Ernő hegedűművész

 

Kállai Ernő kamarazenészként a világ számos országában adott már hatalmas sikerű koncertet. Rang, és garantált siker, ha vendégművészként fellép rendezvényeken, hangversenytermekben. A mindig elegáns öltözete alatt egy egyszerű, hétköznapi, melegszívű ember rejtőzik, talán éppen ezért is késéri és övezi szeretete és tisztelet nem csak hangversenytermekben és azok előcsarnokaiban, hanem a budapesti utcákon is. Bár a szakmai sikerek már tizenévesen elhalmozták, mégis az a hitvallása, hogy a tehetség mit sem ért szorgalom és alázat nélkül, mert a sikerekért minden nap dolgozni kell. 


 

Fontosnak tartja, hogy segítse, bátorítsa a fiatal tehetségeket, a zenét tanulni akarókat. Amerikából hazatérve éppen ezért döntött úgy, tanítványokat vállal, fellépései között pedig kurzusokat tart. Példakép nem csak növendékei, a zenét tanuló fiatalok számára, hanem azoknak is, akik vinni szeretnék valamire életükben. 
 

 

A zenét lételemének tekinti, hangja a hegedűje. A muzsikával tudja igazán kifejezni önmagát, érzéseit. A hegedű társa volt eddig is örömben és bánatban egyaránt, a zene ölelte körbe. A zene olyan nagy szerepet játszik életében, hogy a most hétvégén kötött házassága utáni nászutat is koncertjei miatt kell elhalasztania. Felesége, aki szintén híres zenészdinasztiából származik, és tudja jól, közös életük hátralévő részében osztoznia kell majd férje, Kállai Ernő feltétel nélküli szerelmével, a zenével. De ez megszépíti és gazdagítja majd nem csak az ifjú pár, hanem egész országunkat és kultúránkat.

 

A Junior Príma-díjjal is kitüntetett hegedűművész a Cziffra György nyomdokaiban járó, szintén a fiatal tehetségek magas rangú díjával kitüntetett Balázs János zongoraművésszel ad közös koncertet október elsején este, a Zene Világnapján a Zeneakadémia nagytermében. A Kamarazene Karnyújtásnyira címmel rendezett koncerten Schumann, Beethoven, Liszt Ferenc és Paganini művei csendülnek fel, majd a fiatal művészekkel pódiumbeszélgetést tartanak. 

 

stop.huHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulóján

  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestertCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt