HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Elítélték a Tolna megyei lungo dromos cigányvajda-elnököket

betűméret csökkentése betűméret növelése
2014 Október 01    Forrás: teol.hu


Ez a cikk archív

Egy év nyolc hónap börtönre ítélte a Szekszárdi Törvényszék első fokon a szekszárdi és Tolna megyei cigány önkormányzat, vajdaként is tevékenykedő lungo dromos elnökét befolyással üzérkedés bűntette miatt.  Sárközi János József börtönbüntetésének végrehajtását a bíróság négy év próbaidőre felfüggesztette.

Hirdetmény

Bűnösnek mondta ki a Szekszárdi Törvényszék kedden első fokon a megyei cigány önkormányzat vezető tisztségviselőjét befolyással üzérkedés bűntettben és ezért egy év nyolc havi börtönre ítélte, amelynek végrehajtását négy évi próbaidőre felfüggesztette.

 

A bíróság százötvenezer forint erejéig vagyonelkobzást is elrendelt. A másod és harmadrendű vádlottat társtettesként elkövetett befolyás vásárlásnak bűntettében ítélte el a bíróság. A másodrendű vádlottat, egy korábbi próbára bocsátás megszüntetése miatt, halmazati büntetésül öt hónap börtönre ítélték, amelynek a végrehajtását egy évi próbaidőre felfüggesztették. A harmadik vádlottat százötven óra szakképzettséget nem igénylő könnyű fizikai munkakörben végrehajtandó közérdekű munkára ítélte a bíróság.

 

Az ítélet esetükben jogerős, tájékoztatta lapunkat dr. Szőke Rita a Törvényszék sajtószóvivője. Az elsőrendű vádlott valamint védője felmentésért fellebbezett. Az ügyész pedig három nap gondolkodási időt kért, ezért az ítélet ezen része nem jogerős. 

 

Az ügy lényege, hogy a kisebbségi vezető 2012. októberben egy házaspártól százötvenezer forintot kért azzal az ürüggyel, hogy szükséglakást szerez a számukra és a pénz azért kell, hogy az önkormányzatnál ”megkenjen embereket”. Az összeget át is vette, de a házaspár csak akkor volt hajlandó fizetni, ha „papírt” írnak. A kölcsönszerződést alá is írták, a vádlott védekezése szerint ez a valóság, a pénzt autóvásárláshoz kérte kölcsön és kamatostul vissza is.

 

Az ítélet szerint a vádlott már akkor tudta, hogy nem is akar senkit megvesztegetni az önkormányzatnál.

 

Teol.hu

 

Sárközi János József, közismert nevén Dundi, Tolna megye cigányvajdája (sárga ingben és nyakkendőben), számos önkormányzati tisztség vezetői posztjának betöltője, aki romaügyi koordinátorként még Brüsszelig is eljutott érdekeket védeni.
 


dundi

 

 

sárközi-tolna

 

"Azért vagyunk itt, hogy egy szebb világot építsünk.” Ezzel a címszóval kötött együttműködési megállapodást 2014. május 29-én Szekszárdon Sárközi János József, a Tolna Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat vezetője, Soczó László bv. alezredes, a Tolna Megyei Büntetés- Végrehajtási Intézet parancsnoka, és Vanyur Tibor ezredes, a Magyar Honvédség Hadkiegészítési és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka, hogy  a jövőben minél több roma származású fiatal kerüljön be a rendvédelembe.....

 

(Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

 

Kapcsolódó anyag: 

 

Büntetőper indult a Tolna megyei lungo dromos cigányvajda-elnökkel szemben

 

http://www.romnet.hu/hirek/2014/07/01/buntetoper_indult_a_tolna_megyei_lungo_dromos_ciganyvajda-elnokkel_szemben

 

 
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ösztöndíj a cigány értelmiségért

  • A romák is a Fidesz-KDNP jelöltjeit fogják támogatni

  • Romagyilkosságok - Tíz éve történt a nagycsécsi támadás

  • A SOMNAKAJ NOVEMBERBEN UTOLJÁRA A NEMZETI SZÍNHÁZBAN

  • Ösztöndíj pályázat roma fiataloknakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt