2024 March 19., Tuesday/Bánk, József napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A 100 tagú koncertje zárta az idei vajdahunyadvári zenei fesztivált
2014. 08. 07. 00:00

Telt ház előtt tartotta a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál zárókoncertjét a világhírű 100 Tagú Cigányzenekar csütörtök este a Városligetben.

Idén már 24. alkalommal rendezték meg a Vajdahunyadvári Zenei Fesztivált, amely ez évben teljesen új programmal jelentkezett. Kilenc héten át  a műfajok változatossága és a sokszínűség jellemezte a sorozatot, így jól megfértek egymás mellett a klasszikus zeneirodalom remekművei, valamint a tradicionális magyar cigányzene, swing és klezmer muzsika gyöngyszemei.

 

közönség

 

Az idei fesztivál, amely a külföldiek körében is nagy népszerűségnek örvend, az igazi hungarikumnak számító 100 Tagú Cigányzenekar fellépésével a Károlyi-kertben augusztus 7-én este fejeződött be.

 

A Vajdahunyadvárban tartott szabadtéri koncerten egyetlen szék sem maradt üresen, a közönség már a zenekar bevonulását is hosszan zúgó tapssal fogadta. A világhírű zenekar szólistái egyenként, majd felváltva káprázatták el a közönséget, akik szűnni nem karó tapssal köszönték meg a tartalmas kulturális estet a zenekarnak.

 

Beke Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar elnök-menedzsere azt mondta, rendkívül örül, hogy Budapesten is szórakoztathatnak olyan külföldieket, akik határainkon túli országokban rendszeres vendégeik a fellépéseiken. 

 

közönség

 

 

A 1000 Tagú Cigányzenekar által előadott műsor:

 
Rossini: Tell Vilmos nyitány
Brahms: V. magyar tánc
Radics: Titánia keringő 
Monti: Csárdás 
Sarasate: Cigányosan 
Marquiene: Spanyol cigánytánc 
Ismeretlen szerző: Cimbalomszóló 
Ferraris: Két gitár 
Gypsy Show: Nemzetek cigánydalaiból válogatás, zenekari átiratban

 

II. Felvonás*** 

Bizet: Carmen 
J.Strauss:Villámlás és mennydörgés
J.Strauss: Kék Duna keringő 
Brahms: I. magyar tánc
J.Strauss: Denevér 
J.Strauss: Radetzky induló