HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Bolti lopáson kapták a romagyilkosságok egyik bíráját

betűméret csökkentése betűméret növelése
2014 Július 15    Forrás: Origó


Ez a cikk archív

Körömlakkot, fogkefét és parfümöt lopott a kamerafelvételek tanúsága szerint egy drogériából a romagyilkosságok bírói tanácsának egyik tagja – értesült a Bors. A bírónő mentelmi jogát egyelőre nem függesztették fel.

Hirdetmény

Tavaly decemberben érték tetten a kollégái által nagyra becsült, kifejezetten jó képességű jogásznak tartott bírónőt az egyik Drogerie Markt üzletben. Az üzletlánc kamerafelvételeinek visszanézése alapján hamar kiderült, hogy ugyanott korábban már kétszer is eltulajdoníthatott különböző kisebb értékű árucikkeket a jogásznő. Az ellopott tárgyak – körömlakk, fogkefe, parfüm - értéke egyik alkalommal sem érte el az 50 ezer forintot.

 

A Központi Nyomozó Főügyészség üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt kezdett ismeretlen tettes ellen nyomozni – nyilatkozta a Borsnak Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője. Hozzátette: az ügyben Polt Péter legfőbb ügyész a Budapest Környéki Törvényszék egyik bírája mentelmi jogának felfüggesztését kérte. Az üzletszerűséget az indokolja, hogy feltételezhetően nem egy, hanem több alkalommal történt lopás a drogériában.

 

Az utolsó alkalommal tetten érték a nőt. A lap más forrásból megtudta, hogy a lopásokról készült felvételeket megkapták az ügyben eljáró ügyészek. Ezt azonban a szóvivő nem kívánta kommentálni. A bírónő mentelmi jogának felfüggesztéséről maga Áder János köztársasági elnök mondja ki a végső szót. Addig, amíg mentelmi jog véd egy bírót, ki sem hallgathatják gyanúsítottként.

 

A gyanúba keveredett bírónő a romagyilkosságokról döntő elsőfokú bírói tanács egyik hölgytagja volt. A lap úgy tudja, hogy az elhúzódó, nagy társadalmi visszhangot kiváltó tárgyalássorozat megviselte az egész testületet. Maguk a lopások hónapokkal az elsőfokú ítélet után történtek. 2013-ban egy kezdő bíró fizetése is 391 ezer forint volt, így nem véletlen, hogy a lapnak név nélkül nyilatkozó jogászok egytől egyig értetlenül állnak a lopási ügyek előtt.

 

A Bors megkereste az ügyben a romagyilkossági ügyek elsőrendű vádlottjának, Kiss Árpádnak az ügyvédjét is. „Semmilyen módon nem kívánjuk felhasználni a lopási ügyet a védekezésünknél és nyilatkozni sem szeretnék ezzel kapcsolatban” – mondta Bérdi Zsolt ügyvéd.

 

Akár két év börtönt is kaphat 

 

Üzletszerűen elkövetett lopás vétségéért két év szabadságvesztés szabható ki. De egy bíró esetében azt is tartalmazhatja az ítélet, hogy soha nem gyakorolhatja többet a hivatását. Az érintett bírónőt – az ártatlanság vélelme miatt - nem függesztették fel a munkavégzés alól, de a lap információi szerint csak háttérmunkát végez addig, amíg le nem zárul az ügy, az ítélkezésben közvetlenül nem vehet részt.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

  • Felosztanák Farkas Flórián birodalmát

  • A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügyeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt