2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Kiáll a DK a cigányozó volt rendőrfőnök mellett
2014. 07. 03. 00:00

A DK szerint Pásztor Albert a kampányban bizonyítani fogja: a szabadság és az emberi méltóság tisztelete is szülhet rendet.

Pásztornak nincs köze a rasszizmushoz, elkötelezett baloldali demokrataként ismertük meg – írta közleményében a Demokratikus Koalíció aztuán, hogy szerdán baloldali felháborodás lett abból, hogy Pásztort indítanák Miskolcon polgármesterjelöltként. A közleményben azt írták, hogy amikor tehát kiderült, hogy elindulna a miskolci polgármester-választáson, a helyi MSZP, DK és Együtt-PM szervezetek azzal döntöttek a támogatása mellett, hogy a következő hetekben mindenki előtt lehetősége lesz bizonyítani: valóban elkötelezett a szabadság demokratikus rendje mellett.

 

Ám az Együtt-PM tegnapi közleményében azt jelezte, egyáltalán nem támogatják Pásztort.

 

A DK szerint egyébként Miskolcon drámai a politikai helyzet. Egyetlen más magyar nagyvárosban sem élvezi a Fidesz és a Jobbik egyként cigányellenes politikája a polgárok majd 2/3-ának támogatását. A Demokratikus Koalíció tagjai viszont alapjogvédő demokrataként azzal kénytelenek szembesülni, hogy az elmúlt 24 évben megfogalmazott válaszaik a miskolciak jelentős része számára elfogadhatatlanok – írták.

 

 

A Fidesz és a Jobbik úgy reagált, a baloldal már saját soraiból sem képes jelöltet állítani a posztra. A Liberálisok mellett a Párbeszéd Magyarországért Mozgalom és az Együtt - a Korszakváltók Pártja országos elnöksége is azt jelezte, nem támogatják Pásztor Albert jelöltségét. A Magyar Liberális Párt közölte, addig nem tud jó szívvel részt venni a DK által szervezett tüntetésen, amíg Gyurcsány Ferenc pártja a rasszista nyilatkozatot tevő Pásztor Albertet alkalmas polgármester-jelöltnek tartja.