HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Büntetőper indult a Tolna megyei lungo dromos cigányvajda-elnökkel szemben

betűméret csökkentése betűméret növelése
2014 Július 01    Forrás: Hiradó.hu/Népszabadság


Ez a cikk archív

Hivatali befolyással üzérkedés vádjával állt bíróság elé a Tolna megyei cigány önkormányzat lungo dromos elnöke, akit egyben a megye vajdájának is nevezteti magát. A bírósági vádirat szerint a Lungo Drom színeiben mandátumot nyert politikus, aki a Tolna megyei cigány önkormányzat elnöke, 2012. októberben egy házaspártól egy segélyosztáskor 150 ezer forint készpénzt kért azért, hogy elintézze számukra egy szükséglakás kiutalását. A vádirat szerint Sárközi János József a pénzt saját céljaira fordította, már az összeg átvételekor tudta, hogy senkit nem akar megvesztegetni az önkormányzatnál. 

Hirdetmény

Vesztegetést színlelve elkövetett hivatali befolyással üzérkedés vádjával állt bíróság elé kedden a Szekszárdi Törvényszéken a Tolna megyei cigány nemzetiségi önkormányzat elnöke. Sárközi János József tagadta a bűncselekmény elkövetését.


A vád szerint a nemzetiségi önkormányzat elnöke 2012. októberben egy házaspártól egy segélyosztáskor 150 ezer forint készpénzt kért azért, hogy elintézze számukra egy szükséglakás kiutalását. A vádirat szerint az elnök a pénzt saját céljaira fordította, már az összeg átvételekor tudta, hogy senkit nem akar megvesztegetni az önkormányzatnál.

 

A perben a lakást kérő házaspárt az ügyészség befolyás vásárlásával vádolja; mivel tartózkodási helyük ismeretlen, a bíróság elfogató parancsot adott ki ellenük.

 

Sárközi János József, aki 2010-ben a Lungo Drom jelöltjeként lett a szekszárdi és Tolna megyei cigány nemzetiségi önkormányzat elnöke, nem tett vallomást, de a bíró kérdésére hangoztatta, hogy nem követte el a bűncselekményt. Elmondta, gépkocsivásárláshoz kérte kölcsön az összeget, amit állítása szerint 50 ezer forint kamattal adott vissza.

 


"Én szolgálom a cigány ügyet, soha egy fillér sem tapadt a kezemhez" - jelentette ki. (MTI)

 

Sárközi János József, közismert nevén Dundi, Tolna megye cigányvajdája (sárga ingben és nyakkendőben), számos önkormányzati tisztség vezetői posztjának betöltője, aki romaügyi koordinátorként még Brüsszelig is eljutott érdekeket védeni.
 


dundi

 

 

sárközi-tolna

 

"Azért vagyunk itt, hogy egy szebb világot építsünk.” Ezzel a címszóval kötött együttműködési megállapodást 2014. május 29-én Szekszárdon Sárközi János József, a Tolna Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat vezetője, Soczó László bv. alezredes, a Tolna Megyei Büntetés- Végrehajtási Intézet parancsnoka, és Vanyur Tibor ezredes, a Magyar Honvédség Hadkiegészítési és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka, hogy  a jövőben minél több roma származású fiatal kerüljön be a rendvédelembe.....

 

Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Összegzés az Első Országos Roma Ifjúsági Kongresszusról

  • A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető

  • Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

  • Csoda, hogy egyáltalán létezik

  • Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt