HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Nyíregyházi iskolaügy-Balog: "Az ítélet fokozta a harci kedvemet ..."

betűméret csökkentése betűméret növelése
2014 Március 01    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Szomorúnak nevezte az emberi erőforrások minisztere, hogy a bíróság a nyíregyházi Huszár-telepi általános iskola ügyében kétségbe vonja a szülök szabad iskolaválasztását.

Hirdetmény

Balog Zoltán pénteken, egy más témában tartott budapesti sajtótájékoztatón - kérdésre válaszolva - azt mondta, szerinte az egy szomorú dolog, hogy ma Magyarországon egy bíróság kétségbe vonja a szülők szabad iskolaválasztását.
    

 

A Nyíregyházi Törvényszék pénteki, nem jogerős ítéletében jogellenesnek minősítette a cigány gyermekek elkülönítését a nyíregyházi Huszár-telepi általános iskolában az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekeknek Alapítvány által indított polgári peres eljárásban.
    

 

Az alapítvány azért hívta perbe az önkormányzatot és a Hajdúdorogi Egyházmegyét, mert álláspontja szerint az utóbbi a többségében romák által lakott Huszár-telepen lévő iskolában szegregált oktatást folytat, akadályozza az ott élő emberek integrációját és a társadalomba való beilleszkedését.

 

A felperes a keresetében azt kérte, hogy a Huszár-telepi roma gyerekeket a szintén egyházi fenntartású belvárosi Szent Miklós Görög Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumon belül többségi etnikumú osztályokban helyezzék el, és állítsák vissza a korábban megszüntetett iskolabuszt.

 

"Az ítélet fokozta a harci kedvemet, tovább harcolunk egy jó, tisztességes döntésért, ami jó a gyermekeknek" - fogalmazott Balog Zoltán, hozzátéve, bízik abban, hogy a másodfokú eljárásban más döntés születik.

 

 

Az elsőfokú ítélet szerint a Hajdúdorogi Egyházmegye által működtetett iskolát nem kötelezi ugyan bezárásra a bíróság, az ítélet jogerőre emelkedése után azonban újabb elsős osztályok már nem indulhatnának az intézményben.

 

A másodrendű alperes, az intézményt működtető egyházmegye fellebbez az ítélet ellen.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

  • Felosztanák Farkas Flórián birodalmát

  • A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügyeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt