HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A német megszállás emlékműve - Az MSZP roma tagozata tiltakozik az emlékmű ellen

betűméret csökkentése betűméret növelése
2014 Január 05    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Az MSZP roma tagozata tiltakozik az ellen, hogy emlékművet állítsanak Magyarország német megszállásának 70. évfordulójára, és azt kéri a kormánytól, az adófizetők pénzéből ne finanszírozza "antiszemita és rasszista kegyhelyek" létesítését.

Hirdetmény

Az ellenzéki párt roma tagozata ezt vasárnap közleményben tudatta az MTI-vel.
    

 

Félő, hogy a jobboldali kormány a holokauszt-emlékév alkalmából a megszálló náci hadseregnek állít majd oltárt - írták, közölve: a tagozat és a baloldali roma társadalom mély felháborodással figyeli a Fidesz-KDNP kezdeményezését a német megszállás fővárosi emlékművének felállítására. 
    

 

Az MSZP roma tagozata azt kéri a kormánytól, hogy ha tényleg tisztelegni kíván a holokauszt minden magyar áldozata előtt, akkor jelölje ki a többször elutasított roma sátor, azaz a cigány integrációval is foglalkozó kulturális és kutatóközpont helyét, "lehetőleg ugyanolyan gyorsasággal, mint ahogyan ezt a fővárosi német emlékművel kapcsolatban tette".
    

 

A múlt év utolsó napján jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy Magyarország német megszállásának 70. évfordulójára emlékművet állítanak Budapesten, az V. kerületi Szabadság téren. A határozat szerint a kormány társadalompolitikai szempontból fontos célnak tartja, hogy 2014. március 19-re elkészüljön a megszállásra emlékeztető alkotás. Az emlékmű megvalósítását nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánították.
    

 

Az Együtt-PM és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) kifogásolta az emlékmű felállításáról szóló kormányzati döntést. A Jobbik egyetért az emlékműállítással, de áthelyeztetné a Szabadság téren lévő szovjet emlékművet.
    

 

A Kormányzati Információs Központ csütörtökön közölte: a kormány minden magyar áldozat előtt lerója kegyeletét a Magyarország tragikus német megszállására emlékeztető alkotás állításával és a holokauszt 70. évfordulójára szervezett emlékévvel.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségét

  • Az ÖRÖ közleményeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt