2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Kaposvár továbbra is támogatja a roma tanulókat
2013. 12. 20. 00:00

52 roma származású diákot támogat Kaposvár a 2013/2014. tanév I. félévében. A város minden esztendőben, immár 20 éves nyújt anyagi segítséget a nehéz anyagi körülmények között élő ...

Szita Károly polgármester pénteken adta át az ösztöndíjak odaítéléséről szóló értesítéseket.

roma ösztöndíj

- Azzal a szándékkal adom át évek óta ezeket az ösztöndíjakat, hogy nem hagyják abba a tanulást. Azért segítünk a fiataloknak, hogy tanulni tudjanak akkor is, ha ezt a család anyagi körülményei nem teszik lehetővé. Ezért hoztuk létre a „Kaposvár Számít Rád!” elnevezésű ösztöndíjprogramot, és ennek keretében különítettünk el kétmillió forintot a roma származású diákok támogatására - mondta köszöntőjében Szita Károly polgármester.

Az 52 diák közül kilencen felsőfokú intézményben, huszonnyolcan középiskolában és tizenöten általános iskolában tanulnak. Van köztük gyógypedagógiát, földrajzot hallgató egyetemista, agrármérnök és tanító is, valamint Munkácsys diák. 

Az ösztöndíj összege függ a tanulmányi átlagtól és az iskolatípustól is. Egy egyetemen gyógypedagógiát tanuló hallgató például, akinek 4,51 –es tanulmányi átlaga van, havi 10.000 forint támogatást kaphat.