2024 March 28., Thursday/Hajnalka napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Bódi Csabi: Nem minden cigány bűnöző
2013. 12. 05. 00:00

Az énekest nagyon bántja az általánosítás, amikor egy kalap alá veszik a tisztességes és a bűnöző romákat.

Bódi Csabi szerint nagyon szomorú, hogy manapság az embereknek a romákról elsőként a bűnözés jut az eszébe, holott a cigány kultúra sokszínűsége egyedülálló a világon.

 

"Sajnálatosnak tartom, hogy míg a roma kultúra sokszínűsége nem mindennapos téma, addig mára már szinte természetessé vált, hogy a roma egyenlő a bűnözővel. Tisztában vagyok vele, hogy a legtöbb börtönben túlnyomó részt cigány rabok ülnek, de éppúgy, mint ahogy a magyarok között, a romák között is vannak tisztességes és tisztességtelen vagy bűnöző emberek. A roma kultúra egyedülálló kincseiről, a cigány táncokról, versekről, festményekről, szobrokról pedig senki nem tud semmit" - fakadt ki a Hír24-nek Bódi Csabi, aki azt is hozzátette, a családja régóta küzd a gyűlölet ellen, és a maguk módján próbálják szeretetre nevelni az embereket: rengeteget jótékonykodnak, adakoznak.

Fotó: Archív

Bódi Csabinak személyes tapasztalatai is vannak az általánosítással kapcsolatban: egy boltban a biztonsági őr folyamatosan őt figyelte, nehogy elemeljen valamit, míg egy másik vásárló eközben észrevétlenül telepakolta a táskáját.

 

"Az egyik nagyobb boltba kellett beugranom vásárolni. Hétköznapi szerelésben voltam, baseball-sapkával, borostásan, a biztonsági őr nem ismert fel. eleinte nem foglalkoztam azzal, hogy engem figyel, gondoltam, csinálja, ez a munkája. Aztán amikor azt láttam, hogy egy nő éppen pakolja a táskájába a konzervet és a testápolót, kifakadtam, és kiosztottam a biztonsági őrt, hogy míg ő azzal volt elfoglalva, hogy engem figyeljen, más kipakolja a boltot. Azt persze nem mondtam meg neki, hogy ki volt az, aki lopott, mert lehet, hogy valóban kellett neki az az ennivaló, én pedig nem akartam még nagyobb bajt okozni neki. De nagyon szomorúnak gondolom, hogy az embert csak azért figyelje a biztonsági őr, mert cigány" - véli a mulatós zenét is megvédő Bódi Csabi, aki éppen ebből a megfontolásból szeretne kijutni az Eurovíziós Fesztiválra is. Szerinte ugyanis igenis van esély az előkelő helyezésre, hiszen cigányul is rappelnek majd a dalban, amit minden roma ért világszerte.