HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Dulakodás rendőrök és fatolvaj gyerekek családjai között

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  rendőr, Szendrő, fa
2013 November 10    Forrás: Origo


Ez a cikk archív

Falopás közben értek tetten járőrök a Borsod megyei Szendrőben két gyermek- és egy fiatalkorú fiút, ezután hozzátartozók és helyiek estek a rendőröknek, rángatták őket, egyiküket tarkón ütették. Senki nem sérült meg - közölte Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség osztályvezető ügyésze.

Hirdetmény

Mint mondta, az eset szombaton történt, délelőtt 11.30-kor érkezett a bejelentés a rendőrségre az erdészettől, amely szerint falopást észleltek a településen. A kiérkező járőrök a bűncselekmény elkövetése közben tetten érték a két gyermek-, és a fiatalkorú fiút.

 

Ezután mintegy húsz-harminc ember körbevette a rendőröket - részben hozzátartozók, illetve helyiek -, kiabáltak, és elrángatták a gyerekeket. A járőröket is ráncigálták, egyiküket tarkón ütötték, mondta Martossy György, hozzátéve, hogy a húsz-harminc fős csoportból öt embert tudtak beazonosítani, négy férfit és egy nőt, akiket előállították, a nyomozóügyészség pedig őrizetbe vette a gyanúsítottakat. Vasárnap hallgatják meg őket csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt.

 

A Roma Polgárjogi Mozgalom és a Cigánypárt nevében Horváth Aladár közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz az ügyről. Ebben az áll, hogy álláspontjuk szerint egy rendőr bántalmazott egy 10 éves roma származású fiú gyermeket, a kisfiú rosszul lett, szédült és hányt, ezért mentővel beszállították kivizsgálásra, majd onnan hazaengedték. 

 

A közlemény szerint a szendrői cigány telepen élők azt mondták, a rendőri igazoltatáskor "B. Józsi, a 10 esztendős gyermek kilépett és futásnak eredt", a beszámolók alapján ekkor az egyik rendőr felrúgta a kisfiút, majd a feltápászkodó gyereket tarkón ütötte és meglökte, aki erre az árokba esett.

 

Ekkor megérkezett nagymamája és édesapja, hangos szóváltás alakult ki, dulakodás a gyerekért, amit a rendőr a pisztolyának elővételével, és a férfiakra szegezésével "oldott meg", de fizikai erőszak nem volt, írta Horváth Aladár.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt