2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Dulakodás rendőrök és fatolvaj gyerekek családjai között
2013. 11. 10. 00:00

Falopás közben értek tetten járőrök a Borsod megyei Szendrőben két gyermek- és egy fiatalkorú fiút, ezután hozzátartozók és helyiek estek a rendőröknek, rángatták őket, egyiküket tarkón ütették.

Mint mondta, az eset szombaton történt, délelőtt 11.30-kor érkezett a bejelentés a rendőrségre az erdészettől, amely szerint falopást észleltek a településen. A kiérkező járőrök a bűncselekmény elkövetése közben tetten érték a két gyermek-, és a fiatalkorú fiút.

 

Ezután mintegy húsz-harminc ember körbevette a rendőröket - részben hozzátartozók, illetve helyiek -, kiabáltak, és elrángatták a gyerekeket. A járőröket is ráncigálták, egyiküket tarkón ütötték, mondta Martossy György, hozzátéve, hogy a húsz-harminc fős csoportból öt embert tudtak beazonosítani, négy férfit és egy nőt, akiket előállították, a nyomozóügyészség pedig őrizetbe vette a gyanúsítottakat. Vasárnap hallgatják meg őket csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt.

 

A Roma Polgárjogi Mozgalom és a Cigánypárt nevében Horváth Aladár közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz az ügyről. Ebben az áll, hogy álláspontjuk szerint egy rendőr bántalmazott egy 10 éves roma származású fiú gyermeket, a kisfiú rosszul lett, szédült és hányt, ezért mentővel beszállították kivizsgálásra, majd onnan hazaengedték. 

 

A közlemény szerint a szendrői cigány telepen élők azt mondták, a rendőri igazoltatáskor "B. Józsi, a 10 esztendős gyermek kilépett és futásnak eredt", a beszámolók alapján ekkor az egyik rendőr felrúgta a kisfiút, majd a feltápászkodó gyereket tarkón ütötte és meglökte, aki erre az árokba esett.

 

Ekkor megérkezett nagymamája és édesapja, hangos szóváltás alakult ki, dulakodás a gyerekért, amit a rendőr a pisztolyának elővételével, és a férfiakra szegezésével "oldott meg", de fizikai erőszak nem volt, írta Horváth Aladár.