HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kívül-belül átalakítják a szolnoki cigánytelepet

betűméret csökkentése betűméret növelése
2013 Október 15    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Európai uniós támogatásból fejlesztik Szolnokon a Meggyesi-telepet, a szociális városrehabilitációra az önkormányzat csaknem 440 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Észak-alföldi Operatív Program keretében.

Hirdetmény

A 2015 februárjáig tartó projekt az Európai Unió 100 százalékos mértékű támogatásával valósul meg, önkormányzati önerőre nem volt szükség.


Marion Réka városmarketing-menedzser közölte: a projekt célja a telepen lakó több mint hétszáz ember biztonságos élet- és lakókörnyezetének megteremtése, egy vonzóbb városrész kialakítása, valamint a társadalmi leszakadás és az egyre fokozódó szegregáció megállítása.

 

A program keretében a Tücsök utcában és a Hangya utcában korszerűsítik az 1980-as években épült, leromlott műszaki állapotú önkormányzati bérlakásokat. Emellett közösségi házat építenek, az uniós előírásoknak megfelelő játszótérrel. A közbiztonság növelésére a Zöldfa utcában polgárőrközpontot alakítanak ki, térfigyelő kamerákat szerelnek fel, beindítják a Szomszédok Egymásért Mozgalmat, és polgárőrtoborzókat szerveznek.

 

A telepen lakó hátrányos helyzetű emberek foglalkoztatásának javítására szocializációs és munkaerő-piaci esélyeket növelő képzést tartanak, a résztvevők a képzés ideje alatt megélhetési hozzájárulást kapnak.

 

A pályázat keretében programalapot hoztak létre szolnoki nonprofit szervezetek számára, amelyek "miniprojekteket" valósíthatnak meg a közösségi élet fejlesztésére, szabadidős programok lebonyolítására, helyi társadalmi akciók megszervezésére.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Farkas Flórián nevében ígértek pénzt, mégsem őt gyanúsítják vesztegetéssel

  • Józsefváros vezetése akadályozza a kerületi roma kampányt

  • Kellenek a tanodák, mert a fiatalok kötődéseket is kaphatnak bennük

  • Vádat emeltek a solti cigány önkormányzati vezető ellen

  • Gazdag cigányok elleni rablógyilkosságra készültekCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt