HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kívül-belül átalakítják a szolnoki cigánytelepet

betűméret csökkentése betűméret növelése
2013 Október 15    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Európai uniós támogatásból fejlesztik Szolnokon a Meggyesi-telepet, a szociális városrehabilitációra az önkormányzat csaknem 440 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Észak-alföldi Operatív Program keretében.

Hirdetmény

A 2015 februárjáig tartó projekt az Európai Unió 100 százalékos mértékű támogatásával valósul meg, önkormányzati önerőre nem volt szükség.


Marion Réka városmarketing-menedzser közölte: a projekt célja a telepen lakó több mint hétszáz ember biztonságos élet- és lakókörnyezetének megteremtése, egy vonzóbb városrész kialakítása, valamint a társadalmi leszakadás és az egyre fokozódó szegregáció megállítása.

 

A program keretében a Tücsök utcában és a Hangya utcában korszerűsítik az 1980-as években épült, leromlott műszaki állapotú önkormányzati bérlakásokat. Emellett közösségi házat építenek, az uniós előírásoknak megfelelő játszótérrel. A közbiztonság növelésére a Zöldfa utcában polgárőrközpontot alakítanak ki, térfigyelő kamerákat szerelnek fel, beindítják a Szomszédok Egymásért Mozgalmat, és polgárőrtoborzókat szerveznek.

 

A telepen lakó hátrányos helyzetű emberek foglalkoztatásának javítására szocializációs és munkaerő-piaci esélyeket növelő képzést tartanak, a résztvevők a képzés ideje alatt megélhetési hozzájárulást kapnak.

 

A pályázat keretében programalapot hoztak létre szolnoki nonprofit szervezetek számára, amelyek "miniprojekteket" valósíthatnak meg a közösségi élet fejlesztésére, szabadidős programok lebonyolítására, helyi társadalmi akciók megszervezésére.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt