HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Teleki László a francia parlament delegációját fogadta

betűméret csökkentése betűméret növelése
2013 Október 04    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Jean-Pierre Dufau, a francia parlament külügyi bizottságának szocialista tagja és delegációja az MSZP Jókai utcai székházában a térségi, és a magyarországi romák helyzetéről  folytatott megbeszélést Teleki Lászlóval, a párt elnökségi tagjával.

Hirdetmény

Dufau elmondta: nem tartja igazságosnak, hogy Európa szinte csak a gazdasági problémákkal foglalkozik, a növekvő szegénységgel és szociális kiszolgáltatottsággal azonban alig. A mai találkozón is kiderült: jól ismeri a jelenlegi magyar kormány szegényellenes és kirekesztő intézkedéseit, de ma elsősorban arra volt kíváncsi, milyen kormányzati intézkedéseket tervez az MSZP a növekvő létbizonytalanság felszámolása és a romák társadalmi integrációja érdekében.

Teleki László kifejtette: az igazságtalan adórendszer ma növeli a jövedelmi különbségeket, az MSZP ezért progresszív, igazságos adórendszert fog bevezetni annak érdekében, hogy aki kevesebbet keres, annál több maradjon. Emellett új alapokra kívánja helyezni a foglalkoztatáspolitikát is. Ezért az MSZP vállalja, hogy a közmunka mellett a kkv-k és a családi gazdaságok megerősítésével értékteremtő munkához, tisztességes jövedelemhez juttat minden családban legalább egy szülőt.

Az oktatás területén is gondok vannak. A 16 évre csökkentett tankötelezettségi korhatár épp a legszegényebb, többnyire roma gyerekek jövőjét lopja el. Egyre nehezebben tudnak bennmaradni a közoktatásban, alig tudnak a részt venni a felsőoktatásban. A kormányváltás után az MSZP első intézkedései között lesz a 18 éves tankötelezettségi korhatár visszaállítása.

A roma holokauszt emlékművének megrongálása szomorú aktualitást adott a szélsőjobboldali gyűlölet terjedésének megvitatására. Teleki László elmondta, Magyarországon a romákkal szembeni előítélet ma a kormányzati politika szintjén is megjelenik. A hazánk EU-elnöksége idején elfogadott európai romastratégia jól csengő szlogeneket tartalmaz ugyan, ám a Fidesznek nincs stratégiája a szegénység és a cigányság problémájának rövid távú kezelésére. Gazdaságpolitikájuk szegényellenes, társadalompolitikájuk szélsőséges. A magyar kormány a szélsőjobboldali szavazatok érdekében a Jobbik programjának megvalósításába kezdett.

Az MSZP a társadalmi béke ügyét kormányon is karakteresen kívánja képviselni, ezért a párbeszéd javítását, nem pedig az egyes csoportok egymás ellen hangolását célozza. Teleki László tájékoztatta partnerét, hogy az MSZP egy nyugodt és gyermekéhezés nélküli Magyarországon szeretné viszontlátni a francia kormánypárti delegációt.

Jean-Pierre Dufau a francia kormánypárt nevében ígérte, továbbra is fokozott figyelemmel kísérik a magyarországi helyzetet, és sok sikert kívánt a magyar embereknek, benne a magyar baloldalnak a nagyobb szabadságért és a nagyobb jólétért folytatott küzdelméhez.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt