HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A Belügyminisztériumnál tiltakoztak a rendőrség devecseri határozata ellen

betűméret csökkentése betűméret növelése
2013 Október 04    Forrás: mti


Ez a cikk archív

A tavaly augusztusi devecseri tüntetés ügyében megszüntetett nyomozás miatt tiltakozó villámcsődületet, flashmobot tartott az Ide tartozunk roma közösségi hálózat péntek délután Budapesten, a Belügyminisztérium épülete előtt.

Hirdetmény

Setét Jenő, a hálózat aktivistája a mintegy harminc megjelent előtt elfogadhatatlannak nevezte, hogy a rendőrség "tétlenül nézi a szélsőjobb támadásait".
    

 

A Jobbik és több jobboldali radikális szervezet "a jogos magyar önvédelemért" 2012. augusztus 5-én tartott demonstrációján a halálbüntetés visszaállítását követelték. Az MTI akkori beszámolója szerint Devecser utcáin vonulva megálltak annál a háznál, ahol a rendezvényre ürügyet adó vita és verekedés július végén kirobbant. A rendőrség a felvonulók útvonalát kordonnal biztosította, amelyet a tüntetők többször megpróbálták átlépni. Egy alkalommal dobálásba keveredtek a helyiekkel.
    

 

Setét Jenő emlékeztetett arra, hogy a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság jogsértés hiányában megszüntette a nyomozást az ügyben. Elmondása szerint 2012. augusztus 5-én körülbelül ezerfős szélsőjobboldali tömeg megtámadta egy devecseri cigány család otthonát és kőzáport zúdított rájuk.
    

 

"Mértéktelenül felháborít minket ez a hatalmi cinizmus, ez a rendőrségi, állami asszisztálás a szélsőjobb tevékenységéhez" - fogalmazott.
    

 

A beszédet követően a résztvevők köveket helyeztek el a Belügyminisztériumi épületénél, miközben azt skandálták, "a rendőrség ne asszisztáljon a náciknak!".
    

 

A flashmobon megjelent Juhász Péter, az Együtt-PM szövetség társelnöke is.
    

 

Setét Jenő később telefonon közölte az MTI-vel, hogy a flasmobot követően rendőrök igazoltatták, majd azt közölték vele, hogy szabálysértés miatt feljelentést tesznek ellene, mert nem volt bejelentve és engedélyezve a rendezvény.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt