HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Német olvasó fizette a romagyilkosság áldozatának sírkövét

betűméret csökkentése betűméret növelése
2013 Szeptember 20    Forrás: atv.hu


Ez a cikk archív

Bár a cigányok sérelmére elkövetett sorozatgyilkosság óta több mint négy év telt el, az egyik nagycsécsi áldozat csak ezen a héten kapott síremléket. A költségeket egy német állampolgár fizette, aki két hete olvasott a tragédiáról.

Hirdetmény

A 2008-2009 során elkövetett gyilkosságsorozatban a nagycsécsi mészárlás a hetedik támadás volt. A három, idén augusztusban nem jogerősen elítélt tettes, a K. testvérek és P. Zsolt 2008 november 3-án, éjjel támadták meg Nagy Tiborék családját. Előbb Molotov koktélt dobtak a házra, majd tűz alá vették az égő épületből menekülő embereket. Az aljas támadás során Nagy Tiborné és Nagy József meghalt, Nagy Tibor súlyosan megsebesült. 

A család túlélő tagjai ma is a cigánytelepen laknak. Mivel a meggyilkolt Nagy Tiborné Éva férje, Nagy Tibor maga is megsérült és munkaképtelenné vált, ráadásul egyedül neveli gyermeküket, Nagy Tiborné 2013 szeptemberéig egy sírkő nélküli, egyszerű fakereszttel jelölt hant alatt feküdt. 

A romagyilkosságok híre a külföldi sajtót is bejárta. Keno Verseck német újságíró az elmúlt években közel 20 cikket illetve rádióriportot készített, többek között a Deutsche Welle-nek és a Spiegelnek. Az augusztusi elsőfokú ítélethirdetésről szóló cikkében megírta többek között azt is, milyen szegény körülmények között él a nagycsécsi Kis Tibor és félárván maradt siketnéma lánya, és azt is, hogy a meggyilkolt feleség és anya közel öt évvel a tragédia után is egy fakereszttel jelölt hant alatt nyugszik, mert a családnak nincs pénze sírkőre, kárpótlást pedig nem kaptak. 

Két héttel a cikk megjelenése után az újságíró levelet kapott egy olvasójától. Az elektronikus üzenetben annyi állt: „Tisztelt Szerkesztő úr, kifizetem a síremlék árát”. Az események innentől kezdve felgyorsultak. Az újságíró telefonon értesítette a családot, az egyik hozzátartozó megállapodott a helyi kőfaragó mesterrel. A kialkudott összeg – úgy tudjuk, mintegy 1300 euro – megérkezett, a síremlék elkészült. Most szombaton avatják fel.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 3 hozzászólás érkezett.

#3   vorba  | 2013 Szeptember 21 11:48:57 like(0) dislike(0)

Eddigi hozzászólás: "Hangfelvétel: így vitte a romákat szavazni a fideszes politikus"
zsukel
Érdekes egy hír , meg az is hogy ez mellett a hír mellett megjelent még jó pár helyen , több vídeó, és hangfelvétel is , mégis a jlentöségéhez képest alig lett vizhangja ennek a szégyenteljes csalási , vagy zsarolási történetnek , hiszen e felvételeken szereplő Ajtai Tibor, kissebbségi elnők elösször a felvételen elmondja , hogy hogyan történt a csalás , sőt még dicsekszik is vele m, majd egy you tube - videon meg azt nyilatkozza , hogy direkt készitették ezt a felvételt , hogy majd ha kell , meg tudják ezzel ZSAROLNI a jelenlegi polgármestert, most , akkor mi is van ?
Hiszen a mai tőrvényeink alapján mindkét cselekedet BŰNCSELEKMÉNY , Akkor mire is vár még az illetékes hatóság , vagy éppen a média ? hisz mid a két szervezet tud cselekedni , eggyik igy - másik ugy , de jógosan várná az magyar állampolgár , hogy legyen következménye a bűnőzők teeteinek . Joól gondolom ?

#2   vorba  | 2013 Szeptember 21 11:43:29 like(0) dislike(0)

Ílyen roma vezetökkel soha nem lesz valos roma politika , ezek a mai romavezetök csakis a saját maguk hasznát lesik , méglejjebb teszitják cigány testvéreiket , csak a saját önös anyagi helyzetük erősitése végett ! De hála istennek Bács-kiskun megyében elindult már valami , az ottani vezető ellen akadt agy bátor ember , aki megtette azt az első lépést , hogy elinduljon valami . A Dunapataji - És egyben megyei CKÖ elnök ellen ugyanis több rendörségi eljárás is megindult , vizsgálják a céges ügyei mellett az uzsorabüncselekményes ügyét is ami meg is ált neki is , de a segítőinek is .

#1   3698741  | 2013 Szeptember 21 07:59:10 like(1) dislike(0)

Sajnos,hogy ez a tény.

Láthatjuk,hogy a segítség nem Magyarországról érkezett.

Ez esettől nyilvánvalóan kevésbé súlyos,hogy a  diplomások (3.441-Fő a 2013.évben) 49.450-Ft/hó közfoglalkoztatotti fizetésért dolgozhatnak.

De azért ez se semmi ebben az országban.


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt