HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Megalázták kollégái a cigány futballbírót

betűméret csökkentése betűméret növelése
2013 Szeptember 18    Forrás: klubradio.hu


Ez a cikk archív

Kollégái kihuhogták, kifütyülték és nem akarnak vele meccset vezetni, mert cigány, és leállított egy meccset rasszista bekiabálások miatt. A labdarúgó szövetségnél mintha nem foglalkoznának azzal, hogy rasszisták az elméletileg a rasszizmust megakadályozni hivatott játékvezetők. Jónás Kornél a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában számolt be az őt ért megaláztatásokról.

Hirdetmény

Jónás Kornél futballbíró még tavasszal vette a bátorságot, és leállított egy focimeccset a Nógrád megyei másodosztályban. A Nógrádsáp- Diósjenő mérkőzésen a szüntelen cigányozás miatt, a játékvezető - aki a saját bevallása szerint félig cigány - idő előtt lefújta a meccset. Az eset még májusban elég nagy visszhangot kapott a médiában, a történtek után fegyelmi tárgyalás is volt, az MLSZ pedig három ember ellen tett feljelentést. 

Jónás Kornél már tavasszal is beszámolt az esetről a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában, tegnap azonban újabb részletekkel szolgált. 

Elmondása szerint az elmúlt néhány hónapban a magánélete és a munkája is a feje tetejére állt, beszólnak neki az utcán, és a gyerekeit sem hagyják békén. Mindezt azért, mert le mert fújni egy megye kettes focimeccset cigányozás miatt.

A kollégái - akiknek az MLSZ szabályzata szerint hasonló esetben szintén le kellene állítaniuk az adott meccset - egy nyári edzőtáborban kifütyülték és huhogtak, amikor az esetről beszélni szeretett volna. A megyei szövetség elnöke pedig egy percet adott neki, hogy elmondja panaszát. A játékvezetők közül néhányan megkeresték „küldőt”, aki a bírói beosztásokért felel, és arra kérték, hogy ne kelljen roma származású bírókkal együtt meccset vezetniük. Ezt Jónás Kornél jelezte a megyei szövetségnél, ahol azonban süket fülekre talált. 

A név szerint is bepanaszolt bírók továbbra is vezetik a meccseket. Az MLSZ tétlenségét támasztja alá az is, hogy amikor Jónás Kornél vesszőfutásának sokadik fejezetében felhívta őket, hogy megtudja, mi lett a cigányozó, fenyegetőző szurkolókkal, akiket a szövetség feljelentett, közölték vele, hogy ahhoz neki semmi köze. Megjegyezték azt is, hogy képzeli, hogy az MLSZ-t hívogatja.

A megyei szövetség vezetése az új idény kezdetével arra kérte a Nógrád megyei "küldőt", hogy Jónás Kornél egy darabig ne vezessen meccset, mert mint mondják „inkább ne bíráskodjon felnőtt meccsen, akkor majd nem cigányoznak”.

Jónás Kornél azt mondta, hisz benne, hogy jót tett, a cigányokat és általában a sportembereket akarta megvédeni. Sajnálja, ha bárkit megbántott.

 

Hallgassa megHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt