2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Cigányzene esetében csökkenti a jogdíjat az Artisjus
2013. 09. 12. 00:00

Ezek szerint idén nem emelkednek a gépzene után fizetendő jogdíjak, sőt a háttérjellegű élőzene (bárzongorista, cigányzenész stb.) esetében egyenesen a felére csökkennek.

Cserébe az előadónak le kell adminisztrálnia és kapcsolatba kell kerülnie a jogtulajdonossal, komponistával, szövegíróval. Az Artisjus és a szállodások ettől azt várják, több lesz az élőzene az ilyen helyeken.

Számítanak csillagok is

 

Finomítottak a szálláshelyek besorolásán is, mostantól számít a hotelek, panziók csillagozása is, illetve a kihasználtsági mutatókat is figyelembe veszik (eddig minden ilyen hely szobaszám alapján, kihasználtságtól és szolgáltatási színvonaltól függetlenül, ugyanannyit fizetett.

 

A jogdíjbefagyaztást a vendéglátóipari lobbi érte el, közölte a 444-gyel Tóth Benjámin Péter kommunikációs igazgató, de ezt még véleményezi a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH), és rá kell bólintania a közigazgatási és igazságügyi miniszternek, azaz Navracsics Tibornak.

 

Az üzlethelyiségekben (fodrászat, benzinkút stb.) jövőre fizetendő jogdíjak esetében még nem sikerült megállapodniuk a Kereskedelmi és Iparkamarával, közölte.