HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Furcsán kezelték a romagyilkosságok titkos jelentését

betűméret csökkentése betűméret növelése
2013 Szeptember 07    Forrás: Index


Ez a cikk archív

A Magyar Nemzet értesülése szerint nem iktatták, és semmilyen egyéb ügyészségi nyilvántartásban sem szerepel az a Katonai Biztonsági Hivatalban (KBH) készített 2010-es jelentés, amely a romagyilkosságok ügyével foglalkozik, és amelynek a titkosságát csak ezen a héten oldották fel.

Hirdetmény

A jelentés a cigánygyilkosságok ügyében elkövetett hibák miatt marasztalja el a szervezet egykori vezetőit, akik eltitkolták a KBH titkos kapcsolatát Cs. Istvánnal, a romagyilkosságok negyedrendű vádlottjával. (Itt olvashat a tartalmáról részletesebben.)

 

nyilvánosságra hozott dokumentumon kézírásos megjegyzések is láthatók. Az egyik jegyzetben Hende Csaba honvédelmi miniszter azt írta, hogy továbbítsák az ügyet a Katonai Főügyészségnek annak megvizsgálása végett, hogy vajon a KBH akkori vezetőit nem terheli-e büntetőjogi felelősség is. A választ egy másik kézírásos jegyzet adtak meg erre, szintén kézírással, 2010. szeptember 16-i dátummal: „véleményem szerint az ügyben elkövetett mulasztások – a fegyelmi felelősségen túl – a büntetőjogi felelősség szintjét nem érik el! Kovács”.

 

Kovács Árpád akkor a katonai főügyész volt. A Magyar Nemzet szerint az ügyészség a napokban belső vizsgálatot rendelt el, hogy tisztázza, milyen úton került hozzá az irat, és miért nincs nyoma ennek a nyilvántartásban. A lap belső vizsgálattal kapcsolatos értesüléseit Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője nem kívánta kommentálni. Azt viszont elmondta, hogy a „Kovács” aláírású jegyzetet annak idején valóban nem iktatták. A szóvivő szerint a jelentés létezéséről és annak tartalmáról az ügyészség illetékesei csak a napokban szereztek tudomást. Fazekas annyit közölt még: munkatársai megtették a szükséges intézkedéseket.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt