2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Roma stratégia program: "Szexkutak" nyílnak Svájcban
2013. 08. 20. 00:00

Egyre nagyobb porblémát jelent a prostitúció, különösen a roma nők kényszerülnek a kenyérkeresés eme módjára, és mi segíteni szeretnénk – magyarázta Michael Herzig, a projekt kitalálója.

A leginkább talán egy benzinkúthoz hasonlatos módszer lényege, hogy az autós odahajt a kapuhoz, rádión keresztül megállapodnak az árról, majd behajt az egyik fülkébe, ahol egyébként pánikgomb is van.

 

- Egyre nagyobb porblémát jelent a prostitúció, különösen a roma nők kényszerülnek a kenyérkeresés eme módjára, és mi segíteni szeretnénk – magyarázta Michael Herzig, a projekt kitalálója.

 

A “szexkutak” augusztus végén nyitnak ki, este hét és hajnali öt óra közt fogadnak ügyfeleket. Az örömlányoknak egészségbiztosítást is kell majd fizetniük és adóznak is a bérükből.

 

- Számos előnye van az újításnak: egy szociális munkás tőlünk mindig lesz a közvetlen közelükben. Jobb az egész infrastruktúra, letusolhatnak. Hamarabb tudunk nekik segíteni, ha baj lenne, hiszen a fülkék zártak és megfigyelhetők – mondta Ursula Kocher, a prostituáltakat segítő központ munkatársa.

 

Az örömlányok egyelőre kilenc fülkében fogadhatják kuncsaftjaikat. A “szexkutak” kivitelezése több mint kétmillió svájci frankba kerül, a tervről népszavazáson döntöttek zürichiek.